Palmitos Park

Meidän loman pääpaino oli auringosta nauttiminen ja rannalla hengailu, mutta jotain aktiviteettia viikon reissulle tahdottiin mahduttaa. Tytöt nauttivat aina suunnattomasti eläimistä ja sen vuoksi päätettiin viettää matkan retkipäivä eläinpuisto Palmitos Parkissa. Itse googlailin paikan taustoja ja kokemuksia pitkän tovin ennen kuin edes ehdotin lapsille puistoon lähtöä - nykyään tahdon mahdollisimman hyvin selvittää paikan eettisyyden sekä läpinäkyvyyden, jotta tiedän mihin rahani menevät. Googlailun tuloksena ei löytynyt mitään hälyyttävää - paikasta oli lähinnä positiivisia kokemuksia ja siitä syystä uskallettiin lähteä paikalle. 

Me suunnattiin puistoon aamusta heti paikan auettua. Napattiin hotellin kulmilta taksi, mutta perille pääsisi edullisesti myös paikallisbussilla. Taksilla matka kustansi parikymppiä suuntaansa ja kesti noin 15 minuuttia, se oli helppo ratkaisu meille lasten kanssa. Taksista kun hypättiin pois huomasin samantien unohtaneeni ottaa itselleni neuletakin mukaan, nimittäin hengitys höyrysi kylmyydessä. Tuonne vuorien katveeseen ei ollut auringonsäteet vielä ehtineet ja siinä missä hotellilla oli ollut ihan lämmin, oli tuolla tosiaan kalsean kylmää. Onneksi ilma lämpeni nopeasti kun aurinko alkoi lämmittää ja jo 11 maissa oli ihan lämmintä. 

Palmitos Parkissa on erilaisia eläinesityksiä - papukaijoja, petolintuja sekä eksoottisia lintuja ja näiden lisäksi vielä delfinaarioesitys. Lintuja pääsi myös ihailemaan kahdessa eri 'talossa', missä linnut pääsivät lentämään vapaana. Lisäksi puistossa on orkideatalo ja kaktuspuutarha sekä akvaario, perhos- ja liskotalo. Ihan kierroksen lopussa oli vielä apinoita, wallabyja sekä emuja. Rahoilleen siis saa vastinetta, vaikka 31 euroa aikuiselta on suht suolainen hinta. Jossain vaiheessa tyttöjen jo vähän väsähtäessa tuntui, ettei puisto lopu ikinä!

Meillä ei ollut koko reissulla mukana rattaita, mutta tuolla niitä melkein ajoittain kaipasi. Tytöt onneksi hienosti jaksoivat kun välillä istuttiin ja levättiin. Puistossa sai kävellä ihan reilusti ja korkeuserot olivat melkoisia. Meiltä jäi esimerkiksi näkemättä eksoottisten lintujen näytös, koska olisi pitänyt kiivetä laaksosta delfinaariolta vielä takaisin ylös ja tytöt olivat tuossa vaiheessa jo sen verran väsyneitä, ettei viitsitty lähteä kokeilemaan onneamme. Muuten satuttiin hyvin paikalle niin, että nähtiin kaikki esitykset aikalailla putkeen - petolintujen ja delfinaarion välissä ehdittiin haukata lounastakin.  

Puisto on rakennettu vuorien katveeseen ja maisemat olivat mielettömiä, erityisesti auringon noustessa vuorien takaa. 

Me seurattiin papukaijashow sekä petolintunäytös, joista jälkimmäinen jäi erityisesti mieleen. Petolinnuista päästettiin vapaaksi lentämään kolme kotkaa, jotka pääsivät tosiaan ihan vapaasti lentämään vuorien ylle. Linnuista vain kaksi palasi esityksen päätteeksi takaisin yhden jäädessä liitelemään taivaalle - kuulemma linnut yleensä lopulta palaavat takaisin, mutta tarvittaessa niitä voitaisiin myös jäljittää seurantapantojen avulla. Lisäksi petolintunäytöksessä 'esiintyi' korppikotka ja haukkoja, kaikki linnut lensivät yleisön ylitse hyvin matalalta. 

Kaikenlaisten eläinten lisäksi paikan kasvisto oli tosiaan ihan mieletön. Kaktuspuutarha oli hauska ja orkideoja voisi aina vaan ihailla. Joitain eläimiä pääsi ruokkimaan pienestä lisämaksusta, mikä varmasti olisi hauskaa vähän vanhemmille lapsille. Kierroksen lopussa oli myös eläinten 'keittiö', missä oli esimerkkiateriat eri eläimille. 

Käyttekö te lomamatkoilla yleensä retkillä vai keskityttekö hiekkakakkujen rakenteluun ja auringon palvontaan? 

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa


Tsekkaa myös Perhekuplan Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.