Miinan ja Manun maailmassa älysatukirjan avulla

Yhteistyössä Satukustannus. Älysatukirjat saatu.

Meille saapui viime viikolla odotettu paketti, kun postiluukusta kolahti uusia Miina ja Manu kirjoja. Miina ja Manu ovat meillä aika tuttu parivaljakko ja heidän seikkailuitaan luetaan mielellään. Minulla on omasta lapsuudestani tallessa kasa Miina ja Manu kirjoja - ne ovat vuosien varrella viettäneet aikaa serkkuni lasten luettavina ja tyttöjen syntymän jälkeen palautuivat sieltä meille. Ollaan lueskeltu kissakaksikon seikkailuja ihan tyttöjen vauva-ajasta lähtien - muistan monta pitkää pimeää iltaa kun maattiin olohuoneen lattialla tyttöjen kanssa Miinaa ja Manua lukien isämiehen ollessa koulussa. Tuolloin eivät tytöt vielä ymmärtäneet tarinoita, mutta äidin ääni ja iso kirja värikkäine, selkeine kuvineen rauhoitti mukavasti. 

Omassa lapsuudessani Miina ja Manu kirjojen mukana tuli c-kasetti, mistä satua sai kuunnella. Rauhallinen ääni ja tuttu äänimerkki sivun kääntämisen merkiksi ovat vieläkin muistissa. Nuo kasetit ovat vuosien saatossa kadonneet ja uusien kirjojen mukana meille on tullut cd-levyjä. Jonkin verran ollaan tyttöjen kanssa kirjoja kuunneltu, mutta harvemmin tulee otettua cd-levyjä reissuun mukaan - autossa kun esimerkiksi olisi kiva satuja kuunnella. Olinkin ilahtunut kun törmäsin Miina ja Manu älysatukirjoihin, puhelin ja/tai tabletti nimittäin kulkee aina mukana ja kirjojen kuuntelu on mahdollista missä vaan. 

Miina ja Manu -älysatukirjat ovat perinteisiä painettuja kuvakirjoja nykyaikaisella twistillä. Kirjoissa omastakin lapsuudesta tutut Miina ja Manu -kirjat saavat uuden ulottuvuuden, kun ilmaisen mobiilisovellutksen kautta kirjoista avautuu lisätyn todellisuuden maailma ja voit lukiessasi samalla kuunnella sovelluksen kautta tarinaa ääninäyteltynä. Kirjoissa on myös kirjakohtaisia yllätyssisältöjä - kuvaa, videota, animaatiota tai musiikkia. Meidän tytöt tykkäävät erityisesti Miina ja Manu -laulusta, mitä on kuunneltu paljon. 

Älysatukirjan kuuntelu on helppoa, mutta meidän tytöt eivät esimerkiksi vielä sitä osaa itse tehdä. Kuunteluun tarvitsee älypuhelimen tai tabletin, minkä vuoksi tytöt eivät toisaalta vielä itsenäisesti voisikaan kirjoja kuunnella. Joissain Miina ja Manu kirjoissa on myös melko hurjia kohtauksia pienille, joten vanhemmat läsnäolo on tärkeää. Meidän tytöt mielellään kirjoja kuuntelee, mutta on kiva olla itsekin mukana ja voidaan samalla pohtia kirjan tapahtumia. 

Älysatukirjaa kuunnellaan ilmaisen Arilyn -sovelluksen kautta, jonka voi ladata AppStoresta tai  Google Play -kaupasta. Sovelluksen auettua puhelin kohdistetaan älysatukirjan kanteen, jolloin äänite käynnistyy. Opastetun videon älysatukirjan käytöstä voit kurkata täältä.
Instagramin puolella arvonnassa Miina ja Manu Ratsastuskoulussa sekä Vanhan linnan salaisuus -kirjat. Käykäähän osallistumassa! 

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Perhekuplan Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.