Rv 16 - liikkuvainen vauva

Allekirjoitan sen, että toisessa raskaudessa raskausviikkoja ei seuraile samalla tapaa kuin ensimmäisessä. Onneksi on kaikenmaailman sovellukset, jotka muistuttelevat kuluvasta ajasta ja kertovat vauvan kuulumisia yleisellä tasolla. Arjessa ei aikakaan riitä samalla tavalla raskauden seurantaan vaan se saa tapahtua siinä kaiken muun sivussa - silloin ensimmäisellä kierroksella ei ollut noita kahta taaperoa viemässä huomiota.

Tämä raskaus on muutenkin sujunut jotenkin omalla painollaan. Alkuraskauden uupumus vei taas mennessään ja se on vaikuttanut elämän aktiivisuuteen aika paljon. Väsymystä lisäsi vielä se, että tein yövuoroja aina viime viikkoon asti - en saanut yövuorojen aikaan päivisin juuri nukuttua, joten ne päivät menivät melkoisessa koomassa. Onneksi ensi viikosta eteenpäin jatkan töissä päivisin ja odotan jo innolla hieman erilaista työnkuvaa.

Varsinaisia raskausoireita ei väsymyksen lisäksi juurikaan ole ollut - vähän pahoinvointia ja ruokahaluttomuutta, mutta ei sen kummempaa. Jotenkin tämä on myös ollut hyvin erilainen raskaus kuin tyttöjen kohdalla ja jos pitäisi arvailla, niin ihan sen perusteella veikkaisin että matkassa on mukana pieni poika. Maanantaina mennään yksityiselle tsekkaamaan vauvan vointia, koska ylihysteerisenä en malttanut odotella tuonne toukokuun lopun rakenneultraan asti. Kävin reilu viikko sitten neuvolalääkärillä ja silloin pieni säikäytti, kun pyöriskeli niin paljon ettei lääkäri meinannut löytää sydänääniä. Onneksi ultralla pieni uiskentelija paikannettiin ja saatiin ne sydänäänetkin tsekattua. 


Tuolla luonnoksissa lojuu monta tekstin alkua raskaudesta taaperoiden kehitykseen. Pikkuhiljaa kun tämä väsymys hellittää ja työjutut tasaantuu, niin toivon että aktivoidun täälläkin tarinoimaan. Ja onhan tulossa kesä! Meillä on melkoisia kesäsuunnitelmia, vaikka isämies on koko kesän töissä ja itsekin lomailen 'vain' sen nelisen viikkoa. Mutta mistä teitä kiinnoistaisi lukea? 

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa


Tsekkaa myös Perhekuplan Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.