Yllättävä positiivinen

Kun olet ensin semijulkisesti todennut, että teidän perheen lapsiluku on toistaiseksi täynnä ja käsitellyt itse tätä asiaa pitkään ja hartaasti, tuntuu vähän jopa tyhmältä kun siihen tikkuun piirtyy kaksi viivaa. En testiä tehdessäni oikeastaan edes ajatellut olevani raskaana, vaikka näin jälkikäteen ajateltuna olisi ehkä ollut syytäkin. Olin jo pidemmän aikaa pohtinut erään työpaikan hakua ja oli tullut se aika, että päätös täytyi tehdä, koska hakuaika oli umpeutumassa. Päätin, että haen paikkaa, koska se oli kiinnostava ja jotain sellaista, mikä ajaisi minua hieman mukavuusalueeni ulkopuolelle. Päätin kuitenkin myös, että ennen paikan hakemista minun täytyy tehdä raskaustesti, koska kuukautiseni loistivat jälleen poissaolollaan. 

Tein viime vuonna aika lukemattoman määrän raskaustestejä. Diagnosoimaton kilpirauhasen vajaatoiminta vaikutti myös hormonitasapainoon ja kuukautiseni olivat todella epäsäännölliset. Koskapa ei olla käytetty hetkeen mitään hormonaalista ehkäisyä, olin aika monta kertaa viime vuonna toiveikas raskauden suhteen. Epäsäännöllisen kierron vuoksi en alkukeväälläkään osannut sen kummemmin ajatella kuukautisten poisjäännin olevan merkki raskaudesta - enkä toisaalta halunnut olla toiveikas, etten taas pettyisi. Nimittäin vaikka kuinka päätettiin, että ei toistaiseksi lisää lapsia hankita, oli raskaus minun puoleltani hyvinkin toivottu. 

Siispä eräänä iltana tyttöjen jo nukkuessa ja isämiehen ollessa yövuorossa päätin uskaltautua ja pissasin siihen tikkuun. Olin suhteellisen epäuskoinen kun tikkuun piirtyi kaksi viivaa ja istuin pitkään vain tuijottaen testiä. Aamulla tein toisen varmuuden vuoksi ja isämiehen tultua töistä kotiin kerroin tälle, että meille tulee syksyllä vauva. 


Ennen Gambian matkaa käytiin varhaisultrassa ja matkan jälkeen nt-ultrassa. Siellä hän vilkutteli ja venytteli - pieni täydellinen ihmisenalku, nyt jo niin kovin rakastettu. 

Ai niin, ja jätin työpaikan hakematta. Nyt ei ollut sen aika. 

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Perhekuplan Facebook ja kotisivut

10 kommenttia

  1. Paljon onnea koko teidän perheelle <3 Ihanaa lukea muistakin joilla on ollut samankaltaisia ajatuksia ja kokemuksia lähiaikoina. Täälläkin odotellaan suomalais-gambialaista yllätysvauvaa syksyllä syntyväksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos :) Ihanaa yllätysvauvaodotusta teille myös! <3

      Poista
  2. Paljon onnea koko perheelle :) T Nina (Fatiman ja Modoun äiti)

    VastaaPoista
  3. Paljon onnea vielä koko perheelle <3 Kiva päästä lukemaan melkein samoilla viikoilla menevän juttuja täältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ja samoin, kiva seurata sun odotusta myös!

      Poista
  4. Ihanaa! Hurjasti onnea koko perheelle. Nämä ovat aina niin kivoja uutisia <3

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.