RV 24 - lääkehoitoinen raskausdiabetes, taas..

Tämä raskaus vain menee eteenpäin ihan huomaamattaan. Viikot vierii ja pian huomaan, että voisin jotenkin varautuakin vauvan tuloon. Olen saanut kyllä jo tyttöjen vanhat vaatteet käytyä läpi ja olen ostanutkin alennusmyynneistä muutaman uuden vaatekappaleen. Meillä on onneksi tyttöjen jäljiltä tallessa lähes kaikki vauvatarvikkeet ja löysin jopa paketillisen ykkös koon vaippoja, joten suurempia hankintoja meidän ei tarvitse tehdä. Paitsi vaunut - siinä vasta operaatio löytää meille sopivat. Millaisia vaunuja teillä on käytössä? Suosituksia otan mielellään vastaan!

Vauva alkaa olla pienen ihmisen kokoinen ja se tuntuu jo liikkeissäkin. Tämä pieni on sisartensa tavoin hyvin liikkuvainen ja liikkeet tuntuvat jo ulkopuolellekin. Onhan hän jo varmaan noin reilun puolen kilon painoinen, jos on jatkanut kasvua samaa tahtia kuin tähän asti. Pikkuhiljaa raskaus myös näkyy ulospäin, joskin vielä saan sen peitettyä halutessani hyvin. Sain napattua tytöt vatsan kanssa hauskasti samaan kuvaan - ensimmäinen yhteiskuva sisaruksista.Raskausdiabetekseen sain haluamani lääkityksen ja nyt odotellaan, että alkaako se vaikuttaa toivotulla tavalla vai joudunko insuliinille. Lääke on ihan yhtä ällöttävä kuin viime kierroksella ja aiheuttaa epämiellyttäviä sivuvaikutuksia, mutta mitäpä ei äiti lapsensa vuoksi tekisi. Viime viikon sairastaminen näkyi myös sokeriarvoissa, mikä vähän stressasi, mutta onneksi sokerit tasoittui kun paranin kunnolla. Nyt lomalla on kiva kun saa pidettyä ruokarytmin tasaisena ja näin kesällä on ihana syödä tuoreita herkkuja esimerkiksi erilaisissa salaateissa.

Tällä hetkellä siis aika seesteistä odotusta. Mitään suurempia kipuja ei ole ja vauvalla tuntuu liikkuvuudesta päätellen olevan kaikki hyvin.  Raskauteen liittyen ei vaivaa mikään muu kuin maailman komeimmat suonikohjut, mutta nekin onneksi ovat vain esteettinen haitta - hah. Seuraava kuukausi tyttöjen kanssa lomaillaan ja saa itsekin ottaa rennommin tehden juuri niin paljon kuin jaksaa.

Onko muilla ollut raskausdiabetekseen lääkitystä? 
Ja onhan muillakin sivuoireet vähintääkin epämukavia 😒

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Perhekuplan Facebook ja kotisivut2 kommenttia

 1. Niin ihanat kuvat♡♡mä oon ollut toinen ääripää ja joutunut ostamaan joka kerta kaikki vauva jutut uudestaan."koska meille ei tuu enempää lapsia"!!
  Ihanaa lomaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä meinasi käydä just noin, mutta en ehtinyt onneksi myydä kaikkia vauvajuttuja pois kun teinkin positiivisen testin :D

   Ja kiitos, tähän mennessä on ollut ihana loma <3

   Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.