Muumimaailman taikatalvi

Meidän perheen ehdoton suosikkikohde Suomessa on Muumimaailma. Olen itse aina ihan fiiliksissä kun sinne mennään ja niin on lapsetkin. Isämieskin tykkää, kun ollaan ulkona koko päivä ja uskallan väittää, että hänkin fiilistelee Muumihahmoja meidän muiden lailla. Kesäisin Muumimaailma löytyy bucket listiltä aina, mutta nyt päätettiin suunnata sinne myös talvella. Muumimaailma on auki talvisin eteläisen Suomen hiihtoloman aikaan eli tänä vuonna enää tämän ja huomisen päivän. 

Me ajeltiin Muumimaailmaan päiväseltään Helsingistä. Lähdettiin puoli kymmenen maissa ajelemaan ja perillä oltiin puolen päivän aikaan. Oli ihana aurinkoinen talvipäivä pienellä pakkasella ja innoissaan lähdettiin seikkailemaan. Pakkailin kotona mukaan vähän keksejä ja pähkinöitä sekä termariin kuumaa mehua - harmitti vaan kovasti se, että unohdin ostaa makkaraa grillattavaksi. Vietettiinkin kiva päivä seikkaillen ja touhuten. Kassalta saatiin matkaan taikaheijastimet ja metsästettiin Muumitalossa niihin liittyviä simpukoita. Laskettiin liukurimäkeä ja piiloteltiin jäärouvalta. Yhtäkkiä ihan huomaamatta oli vierähtänyt kolmisen tuntia ja teatteriesityksen jälkeen suunnattiinkin kotia kohti. 

Talvisessa Muumimaailmassa oli oma viehätyksensä. Sinne oli kehitetty kaikenlaista puuhailua lapsille - kuten minicurlingia, mäkihyppyukkeleita ja liukurimäki. Oli Aliisan pakkasjumppaa ja Tuutikin tarinointia sekä tietysti ihanat Muumihahmot, jotka kiireettömästi ehti halailla ja kohdata lapsia. Näin talvella, kun ihmisiä oli vähemmän, pääsikin paremmin halailemaan Muumeja ja siitäpä tytöt tykkäsivät. Taikatalvi oli kiva kokemus, mutta kyllä me tykätään enemmän kesäisestä Muumimaailmasta - sitä jo innolla odotetaankin! 

Moominworld winter magic 

Moominworld winter magic

Moominworld winter magic

Moominworld winter magic

Moominworld winter magic

Moominworld winter magic

Moominworld winter magic

 Moominworld winter magic

Muumimaailma taikatalvi

Muumimaailma taikatalvi

Muumimaailma taikatalvi




Onko Muumimaailma teidän perheen suosikkikohde? 

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa


Tsekkaa myös Perhekuplan Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.