Vyöhyketerapeuttisessa vauvahieronnassa


Minimies on syntymästään lähtien ollut aika perustyytyväinen vauva. Alkuun oli vähän ummetusta ja kiukkua, mutta sekin taittui ajallaan. Kakkavälien ollessa pisimmillään googlailin kaikenlaisia apukeinoja ja jumppailtiinkin kotona vatsaa. Useampikin ehdotti kokeilemaan vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa, mutta en saanut siinä vauva-arkeen totutellessa aikaiseksi moista varata. Nyt keväällä meillä on ummetuksen sijaan kärsitty hieman liiankin toimivasta mahasta ja vaikka se ei ole koko aikaa minimiestä kiusannut, on se ollut silti ikävää. Lisäksi hän on pulautellut aiempaa enemmän nyt ja öistä on tullut levottomampia. Näiden vaivojen myötä olin iloinen, kun meille tarjoitui yhteistyönä mahdollisuus kokeilla vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa.

Ollaan nyt käyty hieronnassa kaksi kertaa ja vielä on edessä ainakin yksi, mahdollisesti useampikin hoitokerta. Yhteensä vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta siis koostuu vähän vaivoista riippuen kolmesta - viidestä hoitokerrasta. Vyöhyketerapeuttisessa vauvahieronnassa käydään hieroen läpi vyöhyketerapeuttisia heijastepisteitä, joita löytyy ympäri kehoa -  tämä esimerkiksi vapauttaa lihasjännityksiä, vahvistaa verenkiertoa ja auttaa vauvaa rentoutumaan. Ensimmäisellä kerralla hieroja Hanna tutustui vähän minimieheen ja kyseli, että millainen vauva hän on ja miten meidän arki sujuu. Käytiin läpi juurikin näitä vaivoja ja pohdittiin millainen hoitojakso olisi meille sopivin. Sain myös hyviä vinkkejä oman ruokavalioni suhteen - siis vinkkejä sellaisista ruoka-aineista, jotka saattavat vaikuttaa minimiehen vatsaan ja pulautteluun. 

Pienen haastattelun ja tutustumisen jälkeen päästiin hieronnan pariin.  Meidän minimies ei ensimmäisellä kerralla kovin hieronnasta innostunut ja selkeästi tiettyjä paikkoja hieroessa oli jumeja, joiden käsittely tuntui ikävältä. Kyllä hän välillä vähän naureskelikin ja tutkaili lelua, mutta välillä tuli ihan itku ja rauhoituttiin sylissä. Hieronta tehdään hyvin vauvalähtöisesti ja vauvan hermostuessa onnistuu hieronta vaikka vanhemman sylissä. 

Toisella kerralla minimies jo nautti hieronnasta selkeästi enemmän. Pahimmat jumit lienee helpottaneet ja vaikka edelleen tuli vähän itkuakin, niin enemmän tuli hymyjä ja lopuksi hän oli ihan raukean rennon oloinen. Nyt toisella kerralla Hanna sai käsiteltyä paremmin erityisesti pulautteluun vaikuttavia paikkoja kehossa ja niistä löytyikin kireyttä. Vauvalähtöisyys tuli todennettua taas, kun käsivarret ja hartiat hierottiin samalla kun itse imetin - minimies pysyi rentona ja rauhallisena, niin hierontakin onnistui paremmin. 

Ensimmäisen hieronnan jälkeen huomattiin heti, että meidän yöt rauhottuivat. Minimies palasi vanhaan tapaansa nukkua yhden syönnin taktiikalla, kun oltiin viimeiset muutama viikko herätty vähintään kolme tai neljä kertaa. Myös vatsan toiminta on rauhoittunut, eikä se enää tunnu vaivaavan samalla tavalla. Mielenkiinnolla odotan, että miten toinen hierontakerta vaikuttaa. 

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

Hannalla on vielä helmikuun ajan vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta hyvässä tarjouksessa - jos siis tarvetta löytyy, niin kannattaa tarttua tarjoukseen nyt. Käy lukemassa lisää täältä.

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Perhekuplan Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.