Gambia kohteena lapsiperheelle

Tämä Gambian reissu on meidän perheen neljäs matka lapsiperheenä. Ensimmäisellä reissulla tytöt olivat vajaa puolivuotiaita, kuten minimies tällä reissulla. Me ollaan lasten kanssa matkattu aina helpoimman kautta Tjäreborgin pakettimatkalla ja se on ollut toimiva paketti. Joka vuosi on lentokoneessa ollut aiempaa enemmän muitakin lapsiperheitä ja selkeästi Gambia nostaa suosiotaan myös lasten kanssa matkatessa, ja miksipä ei. 


Gambian on takuuvarma aurinkokohde. Sateisia päiviä talven kaudella ei ole, eikä kovin montaa pilvistäkään päivää lomalle todennäköisesti satu. Kuitenkaan siellä ei ole tukahduttavan kuuma, koska meren äärellä käy virkistävä tuuli. Gambiassa on paljon nähtävää myös lapsille ja liikkuminen on turvallista, eikä välimatkat ole pitkiä. On myös lapsille riittävän eksoottista se, että hotellialueella juoksentelee apinoita ja voi bongailla esimerkiksi korppikotkia, joten riittää hyvin sekin että pysyy turistialueella. Kun rannalle vielä pääsee hotellista suoraan, tai ainakin melkein, niin kaikki elementit lasten kanssa reissatessa on valmiina.

Paljon nähtävääkin Gambiassa on. Vähän isompien lasten kanssa voi suunnata vaikka Senegalin puolelle luonnonpuistoon tai joelle melomaan. Pienten kanssa voi lähteä metsäretkelle Makasutuun, missä näkee varmasti apinoita ja pääsee pienelle veneretkelle. Voi myös vierailla paikallisilla markkinoilla ja lasten kanssa kiva juttu on esimerkiksi myös käydä paikallisessa koulussa viemässä tuliaisena kyniä ja vihkoja oppilaille. 

Gambiassa lasten kanssa matkatessa on myös ihanaa se, miten teidät huomioidaan ja miten teitä kohdellaan. Lapsia ihastellaan ja huomioidaan, eikä apua tarvitse pyytää, vaan sitä tarjotaan. Ravintolassa saat pyytämällä lapsille sellaista ruokaa kuin haluat, oli se sitten vaikka vaan pelkkää keitettyä riisiä. Lentokentällä lapsiperheet ohjataan jonon ohi, mikä ärsyttää suomalaisia jupisijoita, mutta helpottaa lasten kanssa oloa. Tullessa usein on avattu oma passintarkastusjono, mihin ohjataan lapsiperheet. 


Miinuspuolia reissatessa Gambiaan lasten kanssa löytyy toki myös. Suurimpana ehkä se, että Gambia on malaria-aluetta ja estolääkitys tulisi olla kunnossa. Lisäksi Gambiaan tarvitsee ottaa joitain rokotuksia, mitä lähemmäs matkatessa ei tarvita. Sairastamista sinällään en osaa Gambiassa pelätä, koska sielläkin on asiansa osaavia lääkäreitä, joilta saa tarvittaessa hoitoa. Rattailla Gambiassa on vähän hankaka liikkua, mutta kantorepun kanssa pärjää mainiosti. 

Jos pohditte reissukohdetta ensi talveksi, niin suosittelen harkitsemaan 
Gambiaa ❤ 

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Perhekuplan Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.