Kesäinen miniloma Tallinnassa

Tallinna on näin pääkaupunkiseudulla asuessa hyvä lähimatkailukohde. Itse en ole Tallinnassa kovinkaan usein käynyt, vaikka se lähellä onkin - ennen tätä kevättä edellinen kerta oli tyttöjen vauva-aikana 2015. En oikeastaan osaa sanoa, että miksi siellä tulee niin harvoin vierailtua, nimittäin Tallinna on ihan mielettömän kiva ja helppo paikka käydä. 

Tällä kertaa suunnattiin lasten sekä mummon ja vaarin kanssa parin päivän reissulle. Yövyttiin Sokos Hotel Virussa, mihin saatiin keväällä napattua yöt hyvällä alella. Koska oltiin reissussa pari yötä, ei otettu sitä ihan aikaisinta aamulaivaa, vaan lähdettiin 13.30 laivalla. Se oli lasten kanssa aika hyvä aikataulu - syötiin laivalla ja perille päästyämme kierreltiin ilta vanhaa kaupunkia. Illalla unikin tuli lapsilla normaalia nopeammin ja itse nautin omasta rauhasta vähän liiankin myöhään. 

Vietettiin Tallinnassa yksi kokonainen päivä ja suunnattiin Kadriorgin puistoon touhuamaan. Kierreltiin puistoa, leikittiin leikkipaikalla, käytiin huvipuistossa ja leikittiin leikkimuseossa. Päivä sujahti ohi ihan huomaamatta tuolla touhuten. Puiston pieni huvipuisto ei ollut erikoinen ja oikeastaan aika kallis, mutta tytöt viihtyivät ja pääsivät muutamaan laitteeseenkin. Eniten aikaa vietettiin kuitenkin leikkipuistossa ja MiiaMilla leikkimuseossa, missä tytöt saivat leikkiä omassa rauhassaan. Lounasta syötiin puiston kulmalla olevassa ravintolassa ja en kyllä muista koska viimeksi olisin syönyt niin hyvää salaattia kuin siellä - siinä oli kaikki elementit kohdallaan. Puistoilun jälkeen käytiin vanhassa kaupungissa vähän kiertelemässä ja illalla syötiin hotellin alakerran Amarillossa päivällistä. 

















Viimeinen päivä menikin shoppaillessa ja suunnattiin takaisin kotiin taas 13.30 laivalla. Lounasta syötiin laivan buffetissa ja leikittiin viimeiset leikit laivan leikkipaikalla. Oli sekä meno- että tulomatkalla laivalla todella taitavia kasvomaalauksien tekijöitä ja tytöt saivatkin taideteokset molempiin suuntiin.

Minä haaveilen, että ehdittäisiin vielä kesällä uudemmankin kerran Tallinnan kaduille seikkailemaan. Joskus olisi myös kiva viettää siellä pidempikin aika ja tutustua kaupunkiin kunnolla.

Onko Tallinna teille tuttu kohde? 

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa


Tsekkaa myös Perhekuplan Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.