Lastenjuhlien hittikakku

Meidän tyttöjen synttäreitä juhlittiin eka kertaa viime viikonloppuna kavereiden kesken . Uunin ollessa rikki piti tarjoiluja vähän pohtia aiempaa enemmän, mutta aika hyvä setti lopulta kehittyi. 

Suolaisista tarjolla oli

- kolmioleivät nauta- ja tonnikalatäytteellä
- quesadillat kana- ja jauhelihatäytteellä
- salaatti
- nakki-juusto-viinirypäle -tikkuja
- sipsejä
- kurkku- ja paprikatikkuja

Makeista tarjolla oli

- kaksi jäätelökakkua
- keksiä
- karkkia
- mansikoita ja vadelmia
- vesimelonia

Meillä oli vieraana paljon lapsia ja uskallan väittää, että kaikki lähtivät kotiin vatsa pullollaan herkkuja. Jokaiselle löytyi jotakin ja varsinkin coctail-tikut olivat hitti. Useimmiten lastenjuhlista jää täytekakkua jäljelle niin paljon, että sitä syödään vielä koko seuraava viikko. Tällä kertaa onnistuin kuitenkin tekemään niin hittikakun, että sitä ei jäänyt jääkaappiin ollenkaan. 



Jäätelökakku karkeilla

1 pötkö dominokeksejä
50 g voita

1 litra vaniljajäätelö
1 litra triojäätelöä

erilaisia karkkeja
pari vohvelia

Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä. Painele kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä pakastimeen hetkeksi kovettumaan. 

Pilko jäätelöä pienehköiksi paloiksi. Lado jätskipaloja kakkuvuokaan niin, ettei väleihin jää kamalasti tyhjää - jäätelöä voi painella ja tasoitella lusikalla. Kun kakkuvuoka on täynnä, siirrä se pakastimeen odottamaan tarjoilua. Ennen tarjolle laittamista koristele kakku vohveleilla ja karkeilla. 

Daim- jäätelökakku 

1 pötkö dominokeksejä
50 g voita

1 litra vaniljajäätelöä
1 litra kinuskijäätelöä
Daim-rouhetta
Kinuskikastiketta

Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä. Painele kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä pakastimeen hetkeksi kovettumaan. 

Pilko jäätelöä pienehköiksi paloiksi. Lado jätskipaloja kakkuvuokaan niin, ettei väleihin jää kamalasti tyhjää - jäätelöä voi painella ja tasoitella lusikalla. Ripottele väleihin myös daim-rouhetta. Kun kakkuvuoka on täynnä, siirrä se pakastimeen odottamaan tarjoilua. Ennen tarjoilua koristele kakku kinuskikastikkeella ja daim-rouheella. 

Herkkua oli! 

Kakut on myös helppo tehdä laktoosittomana, tarvittaessa myös gluteenittomana kun tarkistaa keksit ja karkit sekä myös maidottomana onnistuisi kun valitsisi maidottomat jäätelöt. Kuitenkin kakku on jotenkin kivempi kuin kulhollinen jäätelöä, vaikka varsin pätevät tarjottava sekin aina on. 

Tulevana viikonloppuna juhlitaan vielä uudemman kerran ja sinne teen klassisen mansikkakakun - se vaan kuuluu kesään!

--

Seuraa myös Facebookissa ja Instagramissa

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.