Päivä Ponimaassa

 Ajeltiin mökiltä viettämään yksi kesäinen aamupäivä Orivedelle Ponimaahan. Meille sattuikin ihana aurinkoinen päivä, vaikka tuulikin aika kylmästi. Tuolla suojaisessa pihapiirissä ei kuitenkaan kovasti palellut ja vietettiin kiva aamupäivä leikkien ja eläimiä ihastellen. 

Ponimaassa on kaikenmoisia eläimiä - esimerkiksi lampaita, pupuja, vuohia, poneja ja alpakoita. Minua ihastuttivat ehkä eniten ympäriinsä vapaana juoksentelevat koirat ja varsinkin iso lupsakat irlanninsusikoirat. Tytöt taas ihastelivat kauniita hevosia ja poneja. Monia eläimiä sai silittää ja osa juoksenteli pihapiirissä ihan vapaanakin, esimerkiksi kaksi hassun hauskaa aasia. 

Meillä on jo pitkään ollut valloillaan aikamoinen heppakausi ja tytöt ovat kovasti toivoneet, että pääsisivät ratsastamaan. Ponimaassa vihdoin toteutettiin tuo toive ja neitoset nousivat ensimmäistä kertaa ponin selkään - voi sitä iloa! Tytöt viihtyivät kovasti paikan leikkimökeissä, enkä ihmettele, sillä nuo ihanasti sisustetut mökit ihastuttivat aikuistakin. Muutenkin minusta oli ihana bongailla pihapiiristä kaikenlaista erikoista - oli kivasti nimikoituja kukkapurkkeja, puuhun oli rakennettu linnunpönttölähiö, yhtäkkiä vastaan tuli bussipysäkki ja puskasta saatoit löytää puutarhatontun. Joka nurkalla oli jotain uutta jännää ja koko pihapiiri oli rönsyilevän boheemi - kuten eräs ystävä sanoi, niin vähän outokin, mutta sillain sopivasti. 


Ponimaa ihastutti! 

Ehdottomasti käydään uudestaankin, kun sattuu sopiva hetki.

Käyttekö te mielellänne kotieläintiloilla? 

--

Seuraa myös Facebookissa ja Instagramissa


Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.