Piparipalat

Mää en oo oikein koskaan ymmärtänyt mokkapaloja, enkä niitä siksi juuri koskaan tee. Nyt kuitenkin keksin jostain, että pakko saada jouluisia mokkapaloja ja lähdin tutkimaan, että onko sellaisiin ohjetta jossain. En löytänyt etsimääni, mutta löysin jotain vieläkin parempaa - nimittäin pellille tehtävien piparipalojen ohjeen. Niin hyvää! Suussa sulavaa suorastaan.

Pohja

4 kananmunaa
2 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 tl piparkakkumaustetta
1 maustemitta maustepippuria
3 tl leivinjauhetta
2 dl kauramaitoa
200 g margariinia
0,5 dl tummaa siirappia

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Sekoita varovasti joukkoon myös siirappi sekä pehmeä margariini. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.


Kuorrute

200 g voita
0,75 dl tummaa siirappia
2 tl piparkakkumaustetta
vajaa 1 maustemitta maustepippuria
4 dl tomusokeria

Laita kattilaan voi, siirappi sekä mausteet. Kun voi on sulanut, anna seoksen kiehahtaa ja keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Ota kattila pois levyltä ja lisää tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Kuorrutetta voi lämmittää vähän, jotta tomusokeri sekoittuu tasaisemmin ja kuorrutetta on helpompi levittää vähän lämpimänä myös. 

Levitä kuorrute vähän jäähtyneen kakkulevyn päälle tasaisesti ja koristele nompparelleilla. Leikkaa paloiksi kun kuorrute on jähmettynyt. 





Minä aion tehdä tätä herkkua kiitokseksi päiväkodin aikuisille ja ehkä myös johonkin muuhun joulupakettiin tätä eksyy. 

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.