Yksivuotiaat

YKSI VUOSI?

Meidän pienet tosiaan täyttivät eilen yksi vuotta. Ihan käsittämätöntä. 

Toki sen kyllä arjessa huomaa, että meillä asustaa nykyään jo aktiivisia taaperoita - ei enää mitään vauvoja. Aamusta iltaan mennään sata lasissa, pysähdytään ainoastaan päiväuniaikaan ja ehkä ruokapöytään - tosin ollaan senkin suhteen vähän höveleitä aina ajoittain ja syödäänkin leikkien lomassa seisten. Päivän rauhallisin aika on näin illalla kun lapset ovat jo unten mailla, joskin tälläkin hetkellä olohuoneessa vallitsee kaaos, kuten myös keittiössä ja pyykitkin odottaa ripustamista. Mutta juonpa ensin kupposen teetä ja kirjoittelen teille nämä kuulumiset.

Neuvolassa käytiin viikko sitten ja saatiin neideistä korrektit mitat; 

Neiti A 


10 410 g
74,9 cm

Touhukas tyttö. Tasaisesti kasvaa. Ruoka maistuu monipuolisesti. Lehmänmaitoa on maisteltu. Kävelee tuetta. Puhetta hyvin ymmärtää.

Neiti B


10 300 g
74,7 cm

Eläväinen tyttö, touhua riittää. Kasvu tasaista, hyvin syö. Lehmänmaitoa jo maistellut. Kävelee hyvin ilman tukea. Puhetta ymmärtää.

Eläväistä ja touhukasta arkea siis täällä, myös neuvolan mukaan. Tytöthän oppivat kävelemään jo pari kuukautta sitten ja menoa riittää. Meno on jo hyvinkin hallittua ja jopa ylä- ja alamäkeen meno alkaa luonnistua. Vielä kaatuillaan, mutta tasapaino on päivä päivältä parempi. Kiipeily on tällä hetkellä myös mieleistä puuhaa ja sitä harjoitellaan paljon. Sohvalle ja tuoleille jo sujuvasti noustaan, mutta sänky on vielä vähän liian korkea. Alas osataan tulla hienosti pylly edellä, silloin kun se muistetaan - joskus vielä juostaan päistikkaa pää edellä alas. Pienet kädet myös yltävät joka paikkaan ja tämä täytyy muistaa, kun tavaroita pöydälle laskee. 

Lelut ovat alkaneet kiinnostamaan enemmän ja enemmän. Aiemmin kaikki lelut toimivat lähinnä puruleluina, mutta nykyään jo vähän leikitäänkin. Kirjoista tytöt pitävät myös ja niitä luetaan ahkerasti - paperisivuiset ovat vielä vähän rajussa käsittelyssä ja äiti joutuu niitä suojelemaan. Leluista lemppareita on kaikki ääntä pitävät, eli helistimet ja muut soittimet. Vikkelät sormet myös nopeasti nappaavat ulottuville jääneet puhelimet ja kaukosäätimet - ne olisivat kivoja leluja. Meillä myös ilmeisen paljon puhutaan puhelimessa ja tytötkin vievät moni leluja korvalle puhelimen tyyliin. 

Ruokailut meillä sujuu edelleen pääasiassa omin sormin, mutta myös syöttäen. Lusikkalakko on loppunut ja ollaan palattu aamu- sekä iltapuuroihin. Tällä hetkellä tytöillä on niin kova meno päällä, että melkeinpä on helpompi ja parempi syöttää, niin pääsevät nopeammin takaisin touhuamaan. Mielenkiinto ei malta riittää kunnolla syömiseen itse. Ruoan suhteen menee kaikki, riisi ja kana ovat ehdottomia lemppareita sekä kesäkurpitsavuoka. Hedelmät ja marjat ovat suurinta herkkua, mutta synttäreillä saivat maistaa myös palaset pullaa ja keksiä. Tässä asiassa saattaa tulla pieniä kulttuurisia yhteentörmäyksiä, joista saatatte kuulla tarinaa tulevaisuudessa - pientä sokerisotaa ilmassa. 

Puhetta neitoset eivät vielä itse tuota - joskin harvoin he hiljaakaan ovat. Neiti B on erityisen kova jutustelemaan ja kovasti yrittää tavata sanoja. Äiti on ainoa selkeä sana, mikä tulee - joskin edelleen olen sitä mieltä, että se ei useinkaan tarkoita minua. Keskenään tytöt juttelevat paljon, en tiedä kuinka paljon toisiaan ymmärtävät. Sekä suomen kieli että mandinka selkeästi tytöillä on vahvana - molemmilla kielillä siis ymmärtävät puhetta.

Sellaiset likat meillä asustaa. 

--

Muita yksivuotiaita ruudun takana? 

2 kommenttia

  1. Onnea tytöille! Täälläkin touhua riittää kohta 1-v tytön kanssa, ei vielä kävele mutta konttaa ja nousee pystyyn kaikkialla, ja syö kaiken lattioilta.. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea sinnekin siis pian yksivuotiaalle! :) Hulinaa näiden taaperoiden kanssa riittää kyllä! Ja sama meilläkin - lattiat pysyvät puhtaina, kun tytöt napsii muruset maasta :D

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.