Kaurainen piirakkapohja

perjantai 13. toukokuuta 2016

Kopioin tämän piirakkapohjan ohjeen ystävältäni ja olen vallan ihastuksissani! Hieman vaihtelua perinteisempiin piirakkapohjiin. 

Kaurainen piirakkapohja
24 cm vuokaan

2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
75 g sulatettua voita
0,5 dl maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi sekä maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

Taputtele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Kalkkuna-aura-ananastäyte

200 g  kalkkunan fileesuikaleita
 100 g aurajuustoa muruna
1 tlk ananaspaloja

3 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
100 g juustoraastetta

suolaa
pippuria

Paistele kalkkunasuikaleita pannulla pienessä määrässä öljyä noin 5-10 minuuttia, mausta suikaleet samalla pippurilla ja ripauksella suolaa. Levitä piirakkapohjalle. Murustele päälle aurajuusto ja ananaspalat. Sekoita kananmunat sekä juustoraaste ruokakermaan ja kaada seos täytteiden päälle.

Paista piirakkaa 225 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes piiras on saanut kauniin kullanruskean sävyn. 


Kaura tuo kivan maun piirakkaan ja voisin kuvitella, että sopii myös muunlaisten täytteiden kanssa. Joskin kaipaa ehkä jotain aurajuuston tapaista, suht voimakasta makua kaverikseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan