2020

 2020 oli mielenkiintoinen ja erilainen vuosi. Se oli myös ensimmäinen vuosi täällä blogissa, kun en julkaissut yhtään postausta. Olihan se ajatuksissa, mutta maailmanlaajuinen pandemia ja muuta sellaista tuli ja sekoitti meidän arjen pakkaa. Blogiin ei ollut voimavaroja, mutta siellä se kutkutteli taustalla ja toivon, että tänä vuonna olisi silloin tällöin aikaa kirjoitella tännekin. Instagramin puolella olen päivitellyt koko ajan aktiivisemmin, mutta ei se ole sama juttu joten katsotaan jos riittäisi energiaa myös tänne blogiin. 


Nyt ajattelin kertoa teille meidän vuodesta 2020. 


Tammikuussa Aamos aloitti päivähoidossa ja harjoiteltiin sitä. Itse olin opintovapaalla ja tein opintoja kotona, joten oli mahdollista pitää päivät lyhyinä. Lähdettiin mummin ja vaarin kanssa viikoksi Teneriffalle, juuri ennen kuin korona alkoi leviämään maailmanlaajuisemmin. 

Helmikuussa arki oli tasaista. Tein opintoja aina kun ehdin ja Aamos oli hoidossa aina kun ei ollut kipeä, eli suhteellisen vähän. Maaliskuun alussa ehdittiin vielä käydä Jyväskylässä ja vietettiin kummityttöni ristiäisiä. Pari päivää kotiin paluun jälkeen alkoikin uudenlainen arki, kun koko maa sulkeutui ja lapset jäivät pois päiväkodista. Huhtikuussa karattiin mökille, kun Uudenmaan sulku päättyi ja nautittiin keväästä ihan täysillä. Ulkoiltiin paljon ja keskityttiin olemiseen. 

Toukokuussa nautittiin auringosta ja ystävien seurasta. Kotona oleminen ja korona-arki alkoi kuormittaa ja haavelin jo töihin paluusta. Kesäkuussa lomailtiin pari viikkoa mökillä perheen kanssa ja sitten palasinkin töihin. Kesä pelattiin arjen palapeliä, kun molemmat vanhemmat tehtiin vuorotyötä. Kovin montaa yhteistä vapaa päivää perheenä ei saatu kesällä viettää, mutta selvittiin ja saatiin homma toimimaan. Kesä vahvisti ajatusta siitä, että kahden vuorotyöläisen arki ei ole meidän perheen juttu ja aloin aktiivisemmin etsiä päiväpainotteista työtä syksyn tullen. Vietettiin ihana perheen yhteinen vapaa päivä Luukin ulkoilualueella ja heinäkuussa lomailtiin lasten kanssa viikko Leppävirralla ja Jyväskylässä.

Syyskuun alussa lähdettiin parin viikon roadtripille Lappiin. 2900 km - Tampere, Oulu, Rovaniemi, Saariselkä, Utsjoki, Pyhä, Oulu ja Leppävirta. Huikean mahtava reissu, mistä nautittiin koko perhe. Minä aloin haaveilla jälleen vuodesta Lapissa ja kotiin päästyämme alettiin suunnitella seuraavaa reissua. Loppusyksy sujui minun osaltani tiukasti opiskellessa - sain kuin sainkin lopputyöni tehtyä aikataulussa ja marraskuun lopulla juhlin ystävien kanssa pakettiin saatuja opintoja.  

Yllättäen ystävän kautta sain myös uuden työn - toivomani päivätyön ja aloitin uudessa hommassa joulukuun alusta. Joulukuu menikin opetellessa uuteen arkeen ja joulun tuloa fiilistellen. Ollaan lasten kanssa lomailtu nyt pari viikkoa ja vielä muutama päivä on lomaa tiedossa ennen arkeen paluuta. Millainen teidän vuosi 2020 oli? 


Enemmän meidän arkea Instagramissa!


Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.