Ihanat, rakkaat, uhmakkaat kolmevuotiaat

Reilu kaksi kuukautta olen makustellut sitä faktaa, että meillä asustaa kaksi kolmevuotiasta. On se kamalaa (kamalan ihanaa), miten lasten kanssa ajankulu konkretisoituu. Ei sitä ennen lapsia jotenkin vuosien vieriminen niin näyttäynyt, vaikka ihan samalla tavallahan se aika kulkee. Vaikka päivät tuntuu välillä liiankin pitkiltä, on vuodet harmittavan lyhyitä. 

Nyt kun on myös vauva tulossa, on tyttöjen kasvua miettinyt ihan uudella tapaa. Viimeisen vuoden aikana kehitys on taas ollut huimaavaa ja se on ihanaa. Olen monta kertaa sanonut kesän aikana, että tytöt ovat nyt parhaassa iässä ja sitä he tosiaan ovat. On ihanaa, miten heidän kanssaan voi touhuta ja tehdä juttuja. He ymmärtävät asioita eri tavalla, muistavat, mitä ollaan tehty ja yhdessä voidaan suunnitella asioita sekä menoja. Heillä on myös paljon omia mielipiteitä ja ajatuksia ja toiveita - toki niiden kanssa äiti on ajoittain vähän pulassa, mutta se kuuluu asiaan. 

Meidän tytöt on luonteeltaan hyvinkin samanlaisia, mutta kuitenkin aivan erilaisia. Heissä on paljon samoja piirteitä ja leikit menee pääasiassa hyvin yksiin, mutta esimerkiksi aktiivisuudessa ja mielenkiinnonkohteissa huomaa selkeän eron. Viime aikoina olen paljonkin pohtinut heidän yksilöllisyyttään ja sen kasvua, koska he ovat aika erottamaton kaksikko ja niiden omien mielenkiinnon kohteiden tukemisen vuoksi olisi tärkeää myös saada heitä vähän yksilöityä. 

--

Neiti A 

97,5 cm
15,9 kg

Neiti A on siskoksista ujompi ja viettää uusissa tilanteissa pitkän tovin äidin helmoissa ennen kuin lämpenee. Hän keskustelee mielellään kun tutustuu ja on luonteeltaan äärimmäisen empaattinen ja herkkä. Neiti A leikkii mielellään nukeilla ja lääkärileikit on mieleinen juttu. Hän katselee mielellään prinsessaohjelmia telkkarista, eikä tykkää hurjista ohjelmista. Hän lukee mielellään ja saattaa istua pitkäänkin lukemassa itselleen kirjaa, kertoen ääneen tarinaa kirjan pohjalta. Hänellä onkin äärettömän hyvä mielikuvitus ja hän tarinoi mielellään. Neiti A on myös kova tyttö laulelemaan ja mielellään myös tanssii. Hän on myös taitava tekemään palapelejä ja jaksaa keskittyä niihin pitkänkin aikaa.

Neiti B 

99 cm
16,1 kg

Neiti B on rohkeampi ja alkaa reippaasti juttusille vieraammankin ihmisen kanssa. Hän tutustuu mielellään ja kyselee naapureilta kuulumisia sujuvasti. Neiti B on perheen draamaqueen ja jos hän kokee vääryyttä, sen kuulee kaikki. Hän mielellään piirtää, värittää ja maalaa sekä jaksaa askarrella pitkänkin tovin. Hän on hieman sisartaan hurjapäisempi ja uskaliaampi. Neiti B on harvoin paikallaan ja treenaa mielellään iskän kanssa kaikenlaista urheilua. Siskon kanssa leikitään mielellään keittiö- ja lääkärileikkejä ja äidin kanssa leipominen on mieluista puuhaa. 

--

Meidän arki on usein kaikenlaista kisailua ja kilpailua. Siskokset riitelevät välillä raivokkaasti ja siskon kiusaaminen on usein parasta viihdettä. He myös rakastavat ehdoitta ja ovat tosiaan hyvinkin erottamattomia. Jos toinen saa vaikka herkun tai uuden jutun, niin tämä huolehtii siitä että siskokin saa. Jos toista harmittaa, niin toinen lohduttaa. Jos toinen on kipeä, toinen hoivaa. 

He ovat toistensa parhaat ystävät ❤


--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Perhekuplan Facebook ja kotisivut

3 kommenttia

 1. Ihanat kolmevuotiaat <3 Huh, meilläkin tyyppi täyttää ensi viikolla sen kolme! Just laskettiin hänen kanssaan, että viisi yötä enää! Aika tosiaan menee hirmu vauhtia.

  VastaaPoista
 2. Teillä on kyllä ihanat kolme vuotiaat😊 kolme vuotiaat on kyllä niin ihanan ikäisiä,heidän ajatusmaailma on jotenkin jo niin kehittynyt ja suusta tulee hauskoja oivalluksia!

  VastaaPoista
 3. Ihanat tytöt! Heissä on muuten tosi paljon sun näköä.

  Kuvissa tytöillä on usein identtiset asut. Vaikuttaako se ihmisten tapaan kohdata lapset? Oletko miettinyt pukeutumista identiteetin kehityksen ja yksilöllisyyden kannalta?

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.