DIY kukka-amppeli ontelokuteesta

Minä pidän valtavan paljon kukista sekä viherkasveista. Meillä on lapsuuden kodissani aina ollut paljon kukkia ja äitini on oikea viherpeukalo, saaden kaikenlaiset kasvit kukoistamaan. Itse en valitettavasti ole perinyt hortonomigeeniä, mutta olen oppinut arvostamaan kasveja ja aina onneksi voi soittaa äidille kun kaipaa neuvoja. Kaikissa kodeissani on ollut kukkia, välillä enemmän ja välillä vähemmän - riippuen kukkien menestymisestä. Meillä on tätä nykyä myös aina jotain leikkokukkia - kauppareissut ovat minun omaa aikaani ja palkitsen itseni viikoittain kukkakimpulla sekä smoothiella Jungle juice barista.

Meidän neitokaiset ovat perineet innon kasviharrastukseen ja ovat hieman liian innokkaasti hoitamassa kasvejani, joten kukkaset on täytynyt sijoittaa taaperoiden ulottumattomiin. Yksi kiva keino tähän on ollut ikkunalla roikkuvat kukka-amppelit, jotka ovat myös kiva sisustuselementti. Kukka-amppeli on helppo tehdä itsekin solmimalla ontelokuteesta. Nämä ovat hyvin perus amppeleita, ensi kerralla lisäilen joukkoon helmiä tai kehittelen hienompia solmuja - vain taivas on rajana! 


 Tarvitset 12 metriä ontelokudetta (trikookudekin ehkä kävisi, mutta se venyy enemmän painosta) sekä sakset.

Mittaa ontelokuteesta neljä  kolmen metrin pätkää. Kerää ne nipuksi ja taita keskeltä kahtia. Solmi nipun päähän silmukkalenkki ripustusta varten - nyt sinulla on kahdeksan narua. Kannattaa ripustaa nippu tässä vaiheessa johonkin roikkumaan, niin sitä on helpompi käsitellä. Jaa nipun kuteet nyt neljään osioon ja tee aina kahdesta kuteesta solmu, noin 15 cm ekasta solmusta alaspäin. Jaa jokaisen solmun alapuolelta niput uudestaan pareiksi ja solmi uusi solmu naapurinipun toisen kuteen kanssa noin 15 cm edellisestä solmusta. Jaa vielä kertaalleen niput kahtia ja solmi viereisen nipun kuteiden kanssa noin 15 cm edellisistä. Sinulla on nyt verkko, jonka sisään voit laittaa haluamasi ruukun. Mittaile ruukun avulla pohjasolmulle paikka ja tee solmu koko kudenipusta ruukun alle, niin että solmu on aivan keskellä. 

Ruukut voisivat olla kauniimmatkin, mutta tuo altakasteluruukku on vaan hurjan kätevä keksintö. 

Onko teillä paljon viherkasveja ja/tai leikkokukkia?

(Ja kai teillä muillakin on jatkuvana sisustuselementtinä kuivausteline?)


--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa


Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

2 kommenttia

  1. Meiltä löytyy sekä paljon viherkasveja, että sisustus-kuivausteline :D Meillä taitaa olla joku reilu kymmenisen viherkasvia, jotka ainakin toistaiseksi ovat saaneet olla taaperolta rauhassa :) Kerran vauvana muistan tyypin maistelleen multaa, mutta ei sen enempää :p

    VastaaPoista
  2. Hienot! :D Meillä on paljon viherkasveja jotka vaihtuvat aika tiheään tahtiin, sillä vain jotkut yksilöt pärjäävät meidän perheessä suuresta huolenpidosta huolimatta.. kröhöm.. vaihtelevasti siis muistan kastella kukkia. Tällä hetkellä meillä on ehkä 20 eri viherkasvia, leikkokukkia taas hankin harvemmin.. <3

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.