Lasten ensimmäinen harrastus

Me pohdittiin paljon kesään ja kesän mittaan tyttöjen harrastusjuttuja. Pohdittiin, että mikä olisi heille sopiva harrastus ja tarvittaisiinko niitä useampia jo nyt. Tytöillä kun tuntuu olevan ihan loputtomasti energiaa, minkä lisäksi he ovat fyysisesti hyvin aktiivisia ja lahjakkaita, joten joku harrastus tuntui ajankohtaiselta.  

Selailin paljon erilaisia jumppia ja tansseja ja kerhoja, mistä lopulta valittiin tytöille naperojumppa. Suunniteltiin ensin, että oltaisiin jumpan lisäksi menty vielä tanssitunnille, mutta koska jumppa ja tanssi sattuivat samalle päivälle, valittiin lopulta lähempänä oleva jumppa. 

Meidän valitsema naperojumppa on yli kolmevuotiaille tarkoitettu leikillinen jumppa, jossa tarkoituksena on kehittää liikunnallisia perustaitoja. Syksyn aikana jumpassa on opeteltu esimerkiksi kuperkeikkoja molempiin suuntiin sekä päällä seisontaa. Jumpassa touhutaan erilaisilla välineillä ja telineillä - onpa meille kotiinkin tullut jumpan innoittamana treenitrampoliini. Jumpassa on aina ollut ensin lämmittely leikin kautta ja tämän jälkeen on kierretty temppuradalla opetellen erilaisia juttuja - heittämistä, roikkumista, tasapainoilua yms. 


Ensimmäisellä kerralla tyttöjä vähän ujostutti ja he menivätkin jumppatunnille käsi kädessä. Kerran tytöiltä on jäänyt jumppa kokonaan väliin, kun me oltiin isämiehen kanssa sairaalassa synnyttämässä ja kerran neiti B on ollut jumpassa yksin siskonsa kuumeillessa. Jumppatuntia odotetaan joka viikko, sinne mennään aina innolla ja sen jälkeen uusia taitoja esitellään kotona koko viikko. Eilen  tämän syksyn viimeinen jumppa ja varmasti ilmottaudutaan myös kevään jumppaan. 

Vaikka harrastus on selkeästi ollut hyvä juttu ja jumppa on tytöille sopiva, niin olen iloinen että ei otettu nyt syksylle useampaa harrastusta. Kolmevuotias on vielä kuitenkin niin pieni, että yksi harrastus on ollut ihan riittävä. Ensi syksynä voisi jo ajatellakin viikolle kahta harrastusta, jos tilanne sen sallii. 

Minkä ikäisenä teidän lapset ovat alkaneet harrastaa?


--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa


Tsekkaa myös Perhekuplan Facebook ja kotisivut

1 kommentti

  1. Löysin blogiisi sattumalta ja luin heti useamman postauksen, sinulla on oikein kiva blogi :) Myös meidän perheessä sekoittuu kaksi kulttuuria (Suomi-Argentina) ja onkin kiva lukea muiden kaksi kulttuuristen perheiden arjesta! Meidän kolme ja neljä vuotiaat tyttäremme aloittivat syksyllä yhdessä baletin, lisäksi he käyvät yhden kerran viikossa uimakoulussa ja vien heitä ponitalutukseen satunnaisesti. Tämä on toiminut meillä tosi hyvin, sillä meidänkin tytöt ovat melko aktiivisia ja halukkaita kokeilemaan uusia asioita! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.