Lasten toivepäivä

Kesän ja syksyn mittaan tytöt ovat joutuneet monessa kohtaa taipumaan äidin väsymyksen vuoksi - raskausaika ja vauvan syntymä ovat olleet isoja muutoksia pienten elämässä. He ovat joutuneet ottamaan uuden roolin ja varsinkin vauvan syntymän jälkeen on omat käteni olleet ajoittain vähän liian täynnä leikkiäkseni tyttöjen kanssa vanhaan malliin. Niinpä halusin, että vietettäisiin päivä ihan tyttöjen toiveiden mukaan - olen pitkin syksyä poiminut heidän toiveitaan muistiin mieleeni ja perjantaina vietettiin päivää heidän toiveidensa mukaan.

Aamulla löhöiltiin ja tytöt saivat katsella haluamiaan lastenohjelmia. Aamupalaksi tytöt toivoivat ja saivat isämiehen tekemää herkkupuuroa ja päälle puettiin uudet karkkisukkikset ja prinsessamekot. Sen verran joutuivat taipumaan, että laitettiin tukat kuosiin ennen päivän rientoja - se ei ole mitään tyttöjen lempparipuuhaa, mutta lopputulos yleensä ilahduttaa.

Aamupäivällä suunnattiin ystävien kanssa HopLoppiin. Hyödynnettiin samalla BlackFriday tarjous ja saatiin kuukauden ilmaiset hoppailut kun suunnattiin vähän normaalia kauemmas Variston HopLoppiin. Touhuillessa vierähti muutama tunti. HopLopin jälkeen ajeltiin lounaalle ja tyttöjen toiveiden mukaan suunnattiin Mäkkäriin. Ruokailun jälkeen ajeltiin ruuhkassa kohti Itistä ja onneksi tytöt viihtyivät hyvin takapenkillä leikkien, kun matkassa kesti hieman normaalia pidempään. Itiksessä ensimmäisenä mentiin moikkaamaan joulupukkia. Sitä oli odotettu ja jännitetty aika paljon etukäteen, meinasi iskeä jänistys viime hetkellä, mutta lopulta molemmat tytöt uskaltautuivat pukin syliin. Ihmeteltiin vielä kauppakeskuksen meininkejä ja käytiin herkuttelemassa donitseilla. Leikkipaikalla oli meille turhan täyttä, niin kierrettiin sen sijaan lelukaupassa ihmettelemässä kaikkia ihanuuksia. Ihan ex-tempore päätin, että tytöt saavat valita jotkut pienet jutut kaupasta kun oli alet. Niinpä mukaan tarttui molemmille uudet ponit. Ennen kotiinlähtöä käytiin ostamassa muutamat joulukuusenkoristeet ja tytöt saivat valita itse kaksi koristetta molemmat. Kotona oli odottamassa isämiehen varastosta hakema joulukuusi, mikä vielä koottiin ja koristeltiin. Ennen nukkumaanmenoa luettiin vielä ekstrapitkä iltasatu ja laulettiin unilaulut. Sellainen oli meidän tyttöjen toiveiden mukaan toteutettu päivä. Paras juttu oli kuulemma joulupukki, kun illalla päivän touhuista juteltiin. Isämiehelle esiteltiin aamulla innolla koristeltua joulukuusta ja uudet ponit ovat olleet päivän suosituin lelu. 

Mitä teidän lasten toivepäivä pitäisi sisällään?


--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Perhekuplan Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.