Viikon arkiruoka: Kesäkurpitsa-kikhernevuoka

Tämä ruoka muodostui oikeastaan ihan vaan aineksista, mitä kaapista sattui löytymään. Tämä on myös mukavasti muokattavissa sen mukaan, mitä sattuu löytymään - perusainekset voi pitää suunnilleen samanakin. Ohje on alunperin napattu täältä, mutta matkan varrella muokkautunut hitusen. 



Kesäkurpitsavuoka
1 uunivuoallinen

1 isohko kesäkurpitsa
suolaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
75 g pakastepinaattia 
1 prk kikherneitä
noin 1 dl suolattuja cashewpähkinöitä
mustapippuria
noin 100 g fetajuustoa
noin 50 g juustoraastetta
2 dl ruokakermaa
(1 kananmuna) 

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Suikaloi (tai raasta) kesäkurpitsa ja laita siivilään. Ripottele päälle suolaa ja anna seisoa noin 20 minuuttia. Puristele kesäkurpitsasta ylimääräinen vesi esimerkiksi harson avulla. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä öljyssä hetki. Lisää pannulle kesäkurpitsaraaste ja paistele muutama minuutti. Lisää pannulle vielä pinaatti ja anna paistua, kunnes pinaatti sulaa. Mausta mustapippurilla. 

Rouhi pähkinät ja valuta kikherneet sekä murustele fetajuusto. Lado uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsatäytettä, kikherneitä, suolapähkinöitä ja fetajuustoa. Vuoan päälle voit viipaloida esimerkiksi juustohöylällä kesäkurpitsasiivuja tai jättää päällimmäiseksi kerrokseksi kesäkurpitsatäytettä. Ripottele vuoan pinnalle juustoraastetta ja kaada päälle ruokakerma. Ruokakerman joukkoon voi sekoittaa yhden kananmunan, mutta se ei ole välttämätön. Paista vuokaa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. 

Vuokaan voisi hyvin heittää sekaan myös porkkanaraastetta tai vaikkapa paprikaa. Pinaatin määrää voi myös oman maun mukaan muokata, meillä meni viimeksi koko pussi ja se oli hitusen liikaa. 


Viikon arkiruoka on postaussarja, missä jaan teille helpon ja meillä hyväksi todetun arkiruoan. Toivottavasti näistä resepteistä on iloa myös teille, käythän kertomassa jos testaat! Reseptit viikon arkiruokiin löydät arkiruoka -tagin alta. Osa resepteistä on omia kehitelmiäni, mutta osa on variaatioita muiden resepteistä, lisään aina linkin alkuperäiseen ohjeeseen.

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa


Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

1 kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.