21/09/17

Syyskuussa Mammalandian bloggaajat avaavat yhteistyöpostauksessa arkista päivää. Muiden Mammalandialaisten päivistä voit lukea täältä.

--

Meidän torstai alkoi seitsemän maissa tyttöjen herätessä. Minulla oli vapaa päivä ja isämies oli suuntaamassa iltavuoroon, joten meillä ei ollut kiire mihinkään - saatiin herätä kaikessa rauhassa ja yhdessä. Hetken tytöt malttoivat löhöillä vieressä, mutta pian noustiin ylös isämiehen jäädessä vielä jatkamaan unia. Siirryttiin hampaiden pesun kautta sohvalle löhöämään ja katselemaan Pikku Kakkosta - itse toivoin vielä voivani sulkea silmät hetkeksi, mutta tytöt oli eri mieltä, joten löhöiltiin muuten vaan. Aamupalaksi tytöt saivat sämpylää ja satsumat, nekin syötiin sohvalla kuten useimpina aamuina. Tyttöjen touhuillessa tein sämpylätaikinan valmiiksi ja siivoilin keittiötä samalla hörppien aamun ensimmäistä teekupillista. Latasin tiskikoneen ja laitoin pyykkikoneen päälle, viikkasin edelliset pyykit narulta ja keräilin leluja kasaan. Sellaista arkista puuhailua oli aamu täynnä. Jossain välissä puin tytöille päivävaatteet ja he jatkoivat leikkejään. Isämies nousi kahdeksan jälkeen ja hieman ennen yhdeksää lähti viemään tyttöjä päiväkotiin. Minä jäin kotiin paistamaan sämpylöitä ja katoin pöytään aamupalan valmiiksi. Isämiehen kanssa nautittiin rauhallista aamupalaa tämän palattua päiväkotireissulta. 

Aamupalahetken jälkeen isämies paneutui hetkeksi koulujuttujensa pariin ja itse siivoilin hieman. Innostuin eilen laittamaan melkein koko kotimme järjestyksen uusiksi ja siinä sivussa tuli käytyä läpi kaiken maailman laatikoita. Melkoinen määrä jos jonkinlaista rojua on kertynyt nurkkiin. Tein lounaan uunivalmiiksi ja tein itselleni kupin teetä. Teekuppini kanssa käperryin sohvannurkkaan neulomaan ja katsottiin isämiehen kanssa pari jaksoa hömppäsarjaa. Ennen isämiehen kouluun lähtöä syötiin vielä yhteinen lounas ja suunniteltiin tulevia reissuja - niitä tuntuu olevan onneksi melkoisen monta. Isämiehen suunnatessa kohti viimeistä työharjoittelupäiväänsä, minä jäin kotiin puuhailemaan. Ripustelin pyykkiä, siivosin keittiötä ja selailin reissujuttuja - menovinkkejä Tallinnaan ja Kolille otetaan vastaan! Ennen tyttöjen hakua päiväkodista lenkkeilin lankakauppaan ja ostin kassillisen herkkuja, suunnitelmissa neuloa tytöille vielä villatakit ja puikoilla on vaihteeksi projekti ihan itselleni. Päiväkodista sain mukaani kaksi iloista neitokaista, jotka kertoilivat tarinoita päivästään. Lepäiltiin hetki sohvalla sylikkäin, päivän paras hetki kun neitokaiset tankkaavat rakkautta eron jälkeen. Saatiin vielä tyttöjen pikkuserkku leikkiseuraksi ja ilta vilahtikin ohi vauhdilla. 

Leikkiseuran lähdettyä olikin jo iltatoimien aika. Laskin tytöille kylvyn ja valmistelin sillä aikaa iltapalan. Katsottiin vielä hetki Pikku Kakkosta ja iltapalan sekä hampaiden pesun jälkeen suunnattiin sänkyyn. Iltasaduksi Miinan ja Manun seikkailuja Lapissa, minkä jälkeen tytöt sammuivatkin suhteellisen pian. 
Itse nousin vielä tyttöjen nukahdettua ylös, vaikka houkutus jäädä sängyn lämpöön oli kova. Päivän mittaan hoidettu järjestyksen ylläpito kannatti ja oli ihanaa vain kömpiä sohvannurkkaan teemukin kanssa heiluttamaan puikkoja. Sain isämiehenkin tuohon viereen seuraksi ja nautiskellaan rauhasta vielä hetkinen ennen nukkumaanmenoa. Huomenna meillä on tyttöjen kanssa yhteinen vapaa päivä ja suunnataan ainakin ystävien kanssa metsäretkelle, katsotaan mitä muuta vielä keksitään. 

Ihan tavallinen ihanan tavallinen päivä ❤

Millainen torstai teillä oli?

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

1 kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.