Uskomuksia

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Viime aikoina on tullut kiinnitettyä huomiota erilaisiin uskomuksiin - lähinnä nyt raskauden suhteen. Meillä elää eniten gambialaiset ja suomalaiset uskomukset, luonnollisestikin. 

Millaisia uskomuksia siis onkaan?

Katselin taannoin Taru Sormusten Herrasta elokuvaa, kun mieheni totesi että Gambiassa on uskomus, että odottavan naisen ei kannata katsella moisia elokuvia, muuten lapsistakin tulee örkkejä. Otan riskin. 

Valittelin työkaverilleni jatkuvaa palelua, mihin hän totesi jonkun sanoneen, että raskaana olevat naiset eivät palele. 

Söin tyytyväisenä jäätelöä, kun minulle todettiin että jäätelö tekee lapsista isokokoisia. Päädyttiin keskustelemaan raskausajan diabeteksestä.

Yleinen uskomus maailmalla tuntuu olevan, että jos odottava nainen ei toteuta mielihalujaan, niin lapselle tulee syntymämerkkejä. 

Kalaa pitäisi syödä ainakin kahdesti viikossa, niin tulisi älykkäämpiä lapsia.

--

Siinä jotain mainitakseni. Välillä täytyy myös tähdentää ihmisille sitä, että on raskaana eikä sairas. En ole valmis täysin kuplassa elämään vielä tässä vaiheessa ainakaan, toivottavasti ei tarvitse ollenkaan.

Millaisiin odotusajan uskomuksiin te olette törmänneet?


9 kommenttia:

 1. hha, ha, joo toi että raskaana ei palele.. Pitää kyllä ainakin mun kohalla näin vikalla kolmanneksella paikkansa. Vetelen illat aina joku kesä-mekkomallinen-yökkäri päällä menemään, koko tammikuun oon käyttäny vaan lyhyitä kesäsukkia, pitkähihasta tulee käytettyä vaan kun lähtee ulos :D Siis minä, joka ei normaalisti pysty puolta tuntia pidempään istumaan sohvalla ilman villasukkia tai fleece peittoa. Noh, nautin siitä että ekaa kertaa elämässä ei palella, ja opin myös arvostamaan talvivauvaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innolla odotan siis kesää ja niitä viimeisiä viikkoja :I Mutta tällä erää palelen kyllä koko ajan!

   Poista
 2. Kyllä sulla Ansku kohta on hiki tai ainakin lämmin. Mä oon nyt vasta alaknut välillä palelemaan... Hmm.. Mitäköhän uskomuksia f kertoi... Mä en nyt muista yhtään vaikka varmati niitä oli kummaltakin puolelta.. Muistan vaan joskus Gambiassa kerrottanen että raskaana olevat naiset eivät saa banaaneja syödä. tosin se uskomus on taidettu syrjäyttää sielläkin jo nykyään. T. A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan siis tuota hikoilu vaihetta :I En kyllä nauti tästä palelemisesta ollenkaan! Mutta voi olla, että kesällä kaipaan vähän viilennystä.

   Poista
 3. Mun oli ainakin ekat 3kk PAKKO syödä mitä teki mieli, koska mitään muuta ei tehnyt mieli = ei mennyt alas, oli huono olo koko ajan, syöminen olis auttanut mutta kun se oli niin ällöä. Onneksi siinä vaihessa teki mieli omenaa, appelsiinia, viinirypäleitä ja kirsikkatomaatteja. Ja joskus soijajugurttia, sitä sokeroitua. Tajusin vasta jälkeenpäin, että vaikka en ollut sairas vaan raskaana, olisin hyvin voinut maata pari viikkoa saikulla kotona sen sijaan että kituutin väkisin töissä yrjöä nieleskellen. Eihän mulla mitään hätää ollut niin kauan kun en seissyt tai kävellyt. "Tulkaas tänne näyttämään niitä töitänne, ope istuu tässä ja tarkastaa."

  Sitten raskauden puolivälissä pamahti niin hirveä energiantarve, että hainkin n. joka päivä mäkistä ranskalaisia ja kerran kävin syömässä ensin yhden hamppariaterian ja sitten perään vielä yhden hampurilaisen :D Mainittakoon, että tuota ennen en käynyt mäkissä neljään vuoteen. Mutta sit olikin pakko saada. Onneksi mulla on niin paljon ruokavammoja, etten pystynyt syömään mitään muuta epäterveellistä, esim. pizzaa. Muuten olisin varmaan kerännyt aika lailla ylimääräistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin minäkin viikon sairaslomalla, vaikka en sairaana itseäni pidäkään. Pisti väsymys elämän liian raskaaksi :/ Mutta ymmärrän tuon syömisasian, minunkaan ei tee mieli syödä mitään. Ei kyllä ole pahoinvointia onneksi, mutta silti mikään ei maistu.. Ehkä myöhemmin tulee sekin vaihe, jostain luin että pitäisi syödä 2700 kcal kun odottaa kaksosia - mahdoton tehtävä!

   Poista
 4. Pakko kommentoida kun just itseäkin naurattanut nää uskomukset raskauteen liittyen :) Mutta ensiks valtavan paljon onnea teille pikkuisten maha-asukkien johdosta! Täällä ollaan samassa tilanteessa ja saanut itsekin kuulla näitä nyt. Mä palelen aina ja kovasti on ihmetelty miten mun voi olla kylmä kun oon kerran raskaana..mä täällä kovasti odottelen semmosta lämmintä vaihetta tulevaksi! Mä myös muistan Gambiassa joskus kuulleeni ton et banaaneja ei sais syödä raskaana ja nyt kun justiinsa oltiin siellä käymässä ja halusin ostaa banaaneja niin mulle sanottiin, että mun ei kannata syödä kyllä joka päivä banaania tai muuten saan tosi lihavan lapsen :D Gambiassa myös sanotaan, että raskaana olevan tunnistaa siitä, että pistää liikaa suolaa ruokaan. Tuuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja onnea siis teillekin :) Kiva, kun kommentoit. Luulen, muiden kommenteista että tuo lämmin vaihe on tuloillaan. Ehkä kesällä kaivataan vähän viilennystä jo. Minua hämmentää tuo banaani asia, mutta toisaalta onhan se aika makeaa. Kenties se menee samaan kategoriaan tuon jäätelön kanssa.. Jännittäviä nämä uskomukset kyllä ovat. Pitää kirjata ylös, kun tulee lisää.

   Poista
 5. Mä en tiedä meneekö tää varsinaisesti uskomuksiin, mut senegalissa ei oo tapana kertoilla raskaudesta saatika sitten laittaa kuvia faceen. Siel uskotaan niin vahvasti mustaan magiaan ja siihen, et joku voi tehdä pahoja taikoja, jos ne tietää raskaudesta. Onko Gambiassa sama?

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan