Vuosikatsaus

torstai 1. tammikuuta 2015

Näin vuoden alkuun tahtoisin kovasti kirjoittaa vuosikatsauksen edellisestä vuodesta. Moni on sellaista viime päivinä naputtanut erilaisilla tyyleillä. Hienoja ideoita katsoa menneeseen vuoteen, tekisi mieleni varastaa joltain idea ja tehdä itsekin "taiteellinen" katsaus vuoteeni. Mutta en aina tahdo viedä muiden ideoita, vaan tahtoisin keksiä jonkun oman jutun. En valitettavasti ole niin kovin kekseliäs, joten taidan tyytyä tällaiseen kuukausi kuukaudelta katsaukseen.

--

Minun vuoteni 2014 

Tammikuu

Vuoden vaihteessa jäin lomalle ja pakkasin matkalaukut jälleen kerran. Suuntana Gambia. Viikon ajan seikkailtiin mieheni kanssa kaksin ja sitten seuraan liittyi perhettä ja ystäviä. 13. päivä juhlittiin meidän häitä. Viikko häiden jälkeen matkustin takaisin Suomeen ja se oli vaikeimpia aikoja vuodessani. Kuuleman mukaan en myöskään näyttänyt kovin elinvoimaiselta noihin aikoihin. Tammikuussa myös isoäitini kuoli - pitkän sairastamisen jälkeen, joten vaikka toki surin, oli kuolema kuitenkin helppo hyväksyä.

Helmikuu

Helmikuussa taisin lähinnä tehdä töitä ja elellä normaalia Helsinki elämää. Tein roadtripin Kuopion suuntaan isoäitini hautajaisten puitteissa ja vietin muutaman päivän ystäväni huomassa. Helmikuussa aloitin #100HappyDays haasteen joka rytmitti kevättä mukavasti. 

Maaliskuu

Toinen kuukausi, josta ei ole kovin sanottavaa. Sain ystäväni kylään Helsinkiin ja toisen kanssa suuntasin Backstreet Boysin keikalle. Myös Art on Ice spektaakkeli ajoittui maaliskuulle ja se oli kyllä mieletön kokemus. Blogiteksteistä päätellen leivoin paljon. Muuten suhteellisen tasaista arkea.

Huhtikuu

Huhtikuussa odotin taas lomaa. Ebolan pelko oli tuolloin kova. Matkustin Rovaniemelle ja sain ystävän Kuopiosta kylään. Huhtikuun lopulla pakkasin taas matkalaukut ja matkustin Gambiaan. Loppukuu menikin rakkauden huumassa auringon alla. 

Toukokuu

Toukokuun alun vietin vielä Gambian auringossa. Paluu töihin tapahtui jälleen rytinällä ja loppukuu menikin työn touhussa. Matkustin Helsinki-Jyväskylä-Pieksämäki-Kuopio akselilla myös pariin otteeseen ja loppukuusta vastasin jälleen kysymykseen "tahdon" saadessani vihkimyksen diakonian virkaan.

Kesäkuu

Kesä alkoi sateisena ja ikävissäni. Matkustin Tukholmaan isotätini hautajaisiin. Ennen juhannusta saatiin uskomattomia uutisia, kun mieheni sai oleskeluluvan. Päätös tuli nopeasti ja antoi paljon voimia kesälle. Juhannus meni onnelisesti hymyillen uutisten jälkeen. Ehdin vielä matkustaa kesäkuussa Rovaniemellekin ystävien luo. 

Heinäkuu

Heinäkuussa pakenin väsymystä mökille. Lepäilin viikon ja latasin akkuja. Sain kylään ystäväperheen pohjoisesta. Tutustuin kesäkuun lopulla syntyneeseen pieneen ihmeeseen, jonka kasvua olen iloiten seurannut syksyn. 

Elokuu

Elokuussa odotin. Aloitin myös Voimauttava valokuvaus koulutuksen, mikä on osoittautunut loistavaksi ajatukseksi. Odottamisen lomassa tein töitä ja yritin keskittyä normaaliin arkeen. 

Syyskuu

Syyskuu alkoi iloisilla vauvauutisilla. Sain myös suunnata odotuksen päätteeksi lentokentälle miestäni vastaan. Jännittäviä hetkiä. Kotiutumista ja kotoutumista oli syyskuu täynnä. Monia ensimmäisiä hetkiä ja uusia kokemuksia. Loppukuusta aloitin vihdoin kesäloman.

Lokakuu

Alkukuun olin lomalla. Reissattiin Tampereella ja Jyväskylässä. Juhlittiin tobaskia ja lennähdettiin Berliiniin. Opeteltiin arkea yhdessä ja opiskeltiin suomea. Kierrettiin virastoja ja odoteltiin papereita. 

Marraskuu

Pimeä ja pitkä kuukausi. Oltiin vaan kotona ja elettiin arkea yhdessä. 

Joulukuu

Joulukuun alkupäivinä minä ajelin Turkuseen ja nautin yhden yön hotellin pehmeistä lakanoista. Huomasin, kuinka on jo tottunut toiseen kuorsaajaan vieressä. Kotiin olikin hyvä palata, kun vastassa oli oma perhe. Suunnattiin alkukuusta myös Jyväskylään ja tapailtiin ystäviä - tärkeitä ensikohtaamisia. Joulukuussa tuli paljon hyviä uutisia monelta suunnalta jotka siivittivät muuten raskasta arkea. Joulua vietettiin Jyväskylässä ja käytiin myös Kuopion suunnilla ja Tampereella. Vuosi vaihdettiin ystävien kanssa oleillen.

--

Paljon hetkiä. Hyviä ja huonoja. Iloisia ja surullisempia. 

Kiitos kuluneesta vuodesta ja uusia tuulia alkaneeseen kaikille sinne ruudun taakse! Toiveeni tälle vuodelle on, että oppisin paremmin tuntemaan teitä siellä toisella puolella. 


9 kommenttia:

 1. Hei heti pakko kommentoida, että Voimauttava valokuvaus JES. Olen itse käynyt kyseisen koulutuksen ja käyttänyt sitä paljon (sekä työssä että vapaala). Ihana, ihana koulutus ja kokemus!!!

  Ihanaa tulevaa vuotta, enemmän iloa kuin surua toivoen!!

  Kaikkea hyvää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit! Se on kyllä osoittautunut hyväksi koulutukseksi :) Siitä pitkään haaveilin ja lopulta toteutin haaveeni, mikä kannatti.

   Ihanaa ja kaunista vuotta teille myös! :)

   Poista
 2. Hei olisi kiva sopia kahvitteluhetki nyt, kun sukkatreffit eivät onnistuneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi mukavaa :) Viestitelläänkö sähköpostilla/puhelimella ja katsotaan, jos löytyisi joku aika? Onko muuten ollut hyvät sukat? :)

   Poista
 3. Kaikkea hyvää teille vuoteen 2015. Rakas olet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Samoin teille. Toivottavasti nähdään enemmän tänä vuonna!

   Poista
 4. Kaikkea hyvää teidän uuteen vuoteen :) On niin ilo seurata teidän kuulumisianne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! :) Kiva, että seurailet meidän kuulumisia. Ehkä meidän tiemme kohtaa tänä vuonna, se voisi olla mukavaa :)

   Poista
  2. Todellakin, meillä riittäisi varmasti paljon puhuttavaa :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan