Vanhemmat vapaalla

maanantai 10. lokakuuta 2016

Ollaan vietetty muutama treffi-ilta menneen vuoden aikana. Sen on mahdollistanut ihanat isovanhemmat, jotka ovat olleet tyttöjen kanssa ja me olemme päässeet liikkeelle kaksistaan. Arjessa lopulta ei aina huomaakaan sitä, miten tärkeää se kahdenkeskinen aika on. Itse ainakin koen, että nuo illat ovat huomaamattaan parantaneet parisuhdetta ja tehneet siis äärimmäisen hyvää. Arjesta irrottautuminen ylipäänsä tuntuu tekevän meille hyvää, helposti siinä kotona ollessa alkaa toisen naama kyllästyttää. Puolin ja toisin tulee helposti nalkutettua, kun on tarpeeksi viettänyt aikaa kotosalla. 

Heinäkuussa vietettiin ensimmäistä kertaa isämiehen kanssa yhdessä yötä erossa tytöistä. Jälleen kerran tämän mahdollisti ne ihanat isovanhemmat. Jätettiin tytöt mökille mummon ja vaarin hoiviin, kun suunnattiin itse Tampereelle festaroimaan. Vaikka matka mökiltä Tampereelle on vain reilu 30 km, ehdotettiin isovanhemmille, että josko me oltaisiinkin hotellissa yötä. Mummo vähän jännittyneenä innostui ajatuksesta - en usko, että vaarilta edes kysyttiin. Niinpä varasin hotellihuoneen, joskin siinä oli onneksi peruutusmahdollisuus aina kirjautumispäivään saakka. 
 Tytöt jäivät mummon ja vaarin syliin vilkuttamaan, kun me kaarrettiin autolla pihasta pois. Minä itkin vain mökkitien päähän asti, sitten jo hyväksyin kohtaloni. Festareilla juhlittiin iltaan asti ja käveltiin ihmeen hiljaisen Tampereen läpi hotellille, käsi kädessä. Yö nukuttiin kertaakaan heräämättä, mikä oli reilun vuoden rikkonaisten öiden jälkeen aika mukavaa. Aamupalaa sai nauttia rauhassa ilman joka paikkaan sinkoilevia lapsia ja vielä ehdittiin löhöillä ennen huoneen luovutusta. Toisen festaripäivän jälkeen oli hyvä ajella takaisin mökille ja päästä halailemaan tyttöjä. 

Ikävähän siinä ehti tulla, ihan kamala sellainen. Tankattiinkin rakkautta ihan ajan kanssa tuona iltana ja vielä seuraavana päivänä. Mutta hyvääkin se teki - minäkin näin, että pärjättiin kaikki hyvin. 

Yhtään aiemmin en olisi ollut valmis jättämään tyttöjä yökylään, mutta nyt aika tuntui kypsältä. Isämies onkin tytöistä ollut erossa pitempiäkin aikoja, kun me ollaan tyttöjen kanssa karattu kolmistaan Jyväskylän mummolaan. Nyt on yksi 'napanuora' katkaistu, tätä voi kokeilla joskus tulevaisuudessa uudestaankin. Kenties joku päivä me vielä lähdetään isämiehen kanssa kaksistaan New Yorkiin, kuten hän haaveilee.

Minkä ikäisenä teillä on lapset olleet ensi kertaa yökylässä? 

Kuvat on Sokos Hotel Tornista, Tampereelta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan