Mammalandian joulukalenteri luukku 20 : Vaniljainen pullapitko luumuhillolla


On taas aika Mammalandian joulukalenterin. Montaa luukkua ei enää tänä vuonna availlakaan, hirmuista vauhtia tämä joulukuu on ohitse sujahtanut. Mammalandian joulukalenterin edellistä luukkua pääset kurkkaamaan Kolmen lapsen kaaos - blogista ja huomisen luukku aukeaa Askeleita perheenä -blogissa. 

Tämän päivän luukusta paljastuu pullaa, joka sopii mainiosti joulun herkuksi. Pullan leipominen yhdessä lasten kanssa on myös kivaa puuhaa pitkällä lomalla, jos aika alkaa käydä pitkäksi. Tähän voi upottaa joulutortuista ylijääneet luumuhillotkin. 


Vaniljainen pullapitko luumuhillolla

2,5 dl maitoa
1 dl sokeria
1 pss kuivahiivaa
ripaus suolaa
1 rkl kardemummaa
noin 8 dl vehnäjauhoja
75 g pehmeää voita

noin 1 dl luumuhilloa
noin 2 dl vaniljakreemiä

Sekoita sokeri, kuivahiiva, suola, kardemumma sekä muutama desi jauhoja. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi ja kaada kuivien aineiden joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää jauhoja sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kun taikina alkaa olla liian jäykkää sekoitettavaksi, ala vaivaamaan sitä käsin. Lisää joukkoon pehmeä voi ja vaivaa käsin kiinteäksi taikinaksi - lisäile tarvittaessa jauhoja.  Peitä leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. 

Kaulitse kohonnut taikina noin 30x30 cm kokoiseksi palaksi. Jaa mielessäsi taikina kolmeen sektoriin (tai piirrä vaikka ohuet viivat taikinaan hahmottamaan sektoreita). Leikkaa reunimmaisiin sektoreihin hapsut, eli leikkaa noin 1 cm välein taikinaan viilto. Keskimmäinen sektori jää ehjäksi ja siiehn pursota (tai lusikoi) reunoille vniljakreemiä ja keskelle luumuhilloa. Kun olet pursottanut täytteet, niin nostele vuorotellen reunoilta leikkaamiasi hapsuja täytteen päälle - muodostuu eräänlainen letti (kurkkaa vaikka täältä, jos et saa kiinni ajatuksesta). Painele pullapitkon päät hyvin kiinni, ettei täytteet leviä ja anna sitten pitkon kohota liinan alla vielä noin 30 minuuttia. Voitele pitko kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia kunnes pitko on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä ennen leikkaamista, niin saat paloista siistimmät. 


--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.