Vaniljainen suklaakakku

keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Näin talvisin tekee mieli tehdä kuivakakkuja. En tiedä mistä tuo mielihalu kumpuaa, mutta se on aikamoinen. Kuivakakkuja on kyllä mukava tehdä, joten ei haittaa niitä leipoa. Tässä hieman perinteisestä poikkeava kuivakakku, joka sopii ihanasti päiväkahviherkuksi ulkoilun jälkeen.


Vaniljainen suklaakakku

200 g voita
200 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 tl vaniljajauhetta tai -sokeria
0,5 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Sulata suklaa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sekoita suklaasula voin joukkoon. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä vaahdot. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. 
Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunnin verran. Kokeile kypsyyttä tarvittaessa tikulla - kakku on kypsä kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa sen jälkeen jäähtymään esimerkiksi leivinpaperin päälle. Siivilöi kakun päälle tomusokeria ennen tarjoilua. 


--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Perhekuplan Facebook ja kotisivut

2 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan