Mitä lääketarpeita reissuun mukaan?

Vaikka monesta matkakohteesta löytyy nykyään palvelevat apteekit ja ilman omaa lääkearsenaaliakin pärjää, niin minusta on kiva pakata peruslääketarpeet matkaan mukaan. Oikeastaan jo vuosia on ollut tietty lääkepussukka, minkä aina matkalaukkuun pakkaan ja päivittelen tarvittaessa - lasten myötä sinne on toki eksynyt myös uusia tavaroita. 

Meidän matka-apteekista löytyy aina:


Perusside tarpeet - eli laastaria, rakkolaastaria, ideaaliside, puhdistusaine sekä haavapyyhkeitä. Pienen haaverin sattuessa näillä pääsee aika pitkälle ja ainakin ensiapuna toimii hyvin. Laastareita meillä on sekä suihkutettavaa että ihan tavallisia. Tuo suihkutettava on aurinkolomilla hyvä, koska se kestää uimista paremmin kuin tavallinen laastari. 


Särkylääkkeet löytyy sekä lapsille että aikuisille. Tytöille on Buranaa nestemäisenä sekä parasetamolia tuollaisena tablettina ja meille vanhemmille ihan perus Panadolia. Särkylääkkeitä saa helposti myös monista matkakohteista, mutta kannattaa ostaa niitä vaan virallisista apteekeista, koska lääkeväärennöksiä liikkuu aika paljon.


Vatsataudin varalle ja sen estoon löytyy myös jotain. Tällä kertaa nappasin matkaan Rela juomajauhetta, mutta esimerkiksi Floridral on myös todettu hyväksi. Juomajauhe on hyvä lisä, jos sattuu vatsatauti tai paha ripuli - se tasaa elektrolyyttitasapainoa ja estää nestehukkaa. Maitohappobakteerit otetaan päivittäin, tällä kertaa tuota Idoformin matkaversiota sekä itselleni Precosaa. 


Bepanthen, Hydrocortison ja Pantyson voiteet auttavat hyönteistenpistoihin sekä pieniin naarmuihin. Silmätipat on ainakin meillä hyvät olla mukana, koska esimerkiksi omia silmiäni ilmastointi sekä kuiva ilma tuppaavat kuivattamaan ikävästi. Joskus tytöt ovat onnistuneet saamaan silmiin hiekkaa, jolloin silmätipat ovat myös hyvä putsauskeino.


Aurinkolomalla tärkeä juttu on tottakai myös aurinkovoiteet - meillä suojakerrointa 30 ja 50. Tytöille käytän sekä tätä suihketta että pelkän fysikaalisen suojan sisältämää voidetta. Auringonoton jälkeistä voidetta sekä perusvoidetta kuluu myös iltaisin, jotta iho jaksaa aurinkoa mahdollisimman hyvin. 


Ja tietty äitille löytyy lääkekaapista myös se tärkein hermolääke ;) 

Löytyykö teiltä matkalaukusta aina pieni matka-apteekki?

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Perhekuplan Facebook ja kotisivut

2 kommenttia

  1. Meidän isi-ihminen aina nauraa minulle kun pakkaan reissuun mukaan enemmän lääkkeitä kuin esimerkiksi muita hygieniatarvikkeita. Sano vaan minun sanoneeni niin se kerta kun en ota kaikkia lääkkeitä mukaan niin sairastumme satavarmasti reissussa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo samaa mieltä, kannattaa varautua! Meillä oli itseasiassa nytkin mukana varulta yks antibiootti tytöille, jos ois tullut tarve - onneks ei tullut :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.