Perhepedistä pinnasänkyyn

Meillä on näin kesän kynnyksellä tullut uusia tuulia nukkumisjärjestelyihin. 

Tytöt ovat oikeastaan aina nukkuneet meidän välissä. Perhepeti on tuntunut omimmalta ratkaisulta ja tähän asti se on toiminut. Keväämmällä tyttöjen kasvettua on kuitenkin realisoitunut se, että tuo meidän 160 cm leveä sänky on liian pieni kahdelle aikuiselle ja kahdelle poikittain nukkuvalle, unissaankin liikkuvalle lapselle.Viimeisimmät viikot ollaankin nukuttu sängyssä poikittain, jolloin leveyttä on kaksi metriä, mutta pituutta ei riittävästi. 

Ostettiin ensin tytöille vain yksi pinnasänky ja pitkään he mahtuivatkin samaan - niinä harvoina kertoina, kun siellä sattuivat nukkumaan. Lopulta päädyttiin ostamaan toinenkin, ajatuksena kai tuolloin jo siirtää tytöt omaan sänkyyn nukkumaan. Liitettiin nuo kaksi pinnasänkyä yhteen, jolloin tytöillä oli 120x120 cm nukkumatilaa. Joitain kertoja tytöt nukahtivat omaan sänkyynsä, mutta isämies siirsi heidät aina viereen viimeistään tullessaan itse nukkumaan. 

Mummolassa ollaan harjoiteltu omissa sängyissä nukkumista ja se on sujunut kohtalaisen hyvin. Kuukauden verran kesti, että sain suostuteltua isämiehen siirtämään kokeilun kotiinkin. Niinpä eräänä päivänä tyttöjen nukkuessa päiväunia, irrotin pinnasängyt toisistaan ja laitoin laidat takaisin. Siirrettiin sängyt ikkunan viereen minun puolelleni sänkyä ja sitten odotettiin iltaa.

Ensimmäisenä iltana nukutin tytöt viereen ja siirsin omiin sänkyihin nukkumaan. Rauhallisesti he nukkuivatkin, kunnes isämies puoli neljän aikaan toisen havahtuessa siirsi heidät viereen nukkumaan. Aamulla isämies olikin neiti Bn kanssa lattialla, koska sänkyyn ei mahduttu. Toisena iltana nukutin jälleen tytöt viereen ja siirsin omiin sänkyihin nukkumaan. Neiti A oli illalla levoton ja nukuttelin häntä uudestaan myöhemmin. Nukahdettuaan lopulta hän nukkui koko yön omassa sängyssään. Jossain vaiheessa yötä neiti B olikin vieressä, ilmeisesti isämiehelle oli tullut ikävä. Tuo meidän perheessä herätyskellonakin tunnettu tyttö heräsi viiden aikaan hymyssä suin isän kainalosta. 

Kokeilu on siis vielä selkeästi kokeiluasteella, mutta olen positiivisilla mielin! 


Miten teillä nukutaan?

4 kommenttia

 1. No niin siitä se lähtee:) meinaatko että nukkuisivat paremmin jos nukuttaisit suoraan sänkyihin? Vai oisko muutos liian radikaali tytöille (tai äidille). Meil on menossa operaatio jos poika oppis nukahtamaan itse sänkyynsä, ilman äidin kättä. Tähän asti on aina pitänyt kädestä kiinni nukahtaessaan, söpöä, mutta välillä vähän rankkaakin.. Tuntuu kyl että vaikka miten näitä nukkumis/nukuttamiskuvioita hiois ni aina on jotain mikä mietityttää:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nukkuvat paremmin joo, kun ollaan nukutettu omiin sänkyihin :) Nyt he jo nukahtavat ihan nätisti. Samassa huoneessa pitää kyllä vielä olla :)

   Poista
 2. Pakko vaan hyristellä tota tuplapinnistä, miksi kaikki kaksosjutut onkin niin söpöjä ! :D
  Nukkumisrutiinien muutos vaatii aina vähän aikaa ja kärsivällisyyttä. Mun mielestä kaikki nukkumamuodot on hyviä just niin pitkään ku kaikki on tyytyväisiä - meillä esim perhepeti ei ole ollut koskaan vaihtoehto, koska ei Sn kanssa kumpikaan nukuta hyvin jos välissä hyörii lapsi. Siksi siis kaikki omiin sänkyihin - jotta kaikki nukkuu hyvin. Nyt tosin R on ollut kolme päivää kuumeessa, ja nukkuu meidän välissä eikä omassa huoneessaan. Mutta sieltä ne uudet rutiinit sitten pikkuhiljaa tulee :) Miten tuo viereen nukutus onnistuu? Jos alkaa mennä sekoiluksi, niin itsekin suosittelen omiin sänkyihin nukahtamista: silloin myös yöllä uudestaan nukahtaminen sujuu paremmin ilman vanhemman apua, kun paikka on sama missä silmät on suljettukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Se oli kyllä hauska! Vaikkakin valtava ja vei siis valtavasti tilaa :D Erillään nuo muka vie vähemmän tilaa, vaikka saman tilan teoriassa.. Viereen nukutus onnistuu sillain, että ottaa toisen tytön toiseen kainaloon ja toisen toiseen ja itse on vatsallaan siinä välissä :D Mutta nyt he ovat jo oppineet nukahtamaan itse omiin sänkyihinsä hienosti!

   Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.