Neidit 14 kuukautta

perjantai 16. syyskuuta 2016

Meidän neidit saavuttivat joitain päiviä sitten 14 kuukauden rajapyykin. Viimeksi kerroin teille meidän 1- vuotiaista ja on vaikea ajatella, että siitä on ainoastaan kaksi kuukautta aikaa. Kehitys on niin valtaisan nopeaa, että ei meinaa pysyä mukana äitikään. Järkeä tytöillä ei tunnu päästä löytyvän vieläkään, mutta hiljalleen toivon senkin tulevan. Paljon he ovat kuitenkin oppineet.

Tytöt ovat luonteeltaan jokseenkin varautuneita, mutta kuitenkin äärimmäisen sosiaalisia. He ovat hieman sellaisia viereiseen pöytiin huutelijoita - erityisesti neiti B. Ravintolassa he tosiaan huutelevat viereisiin pöytiin ja esimerkiksi kaupungilla kävellessä he vilkuttelevat vastaantulijoille sekä väläyttelevät harvahampaista hymyään. Usein ohikulkijat tyttöjä tervehtivätkin ja ihastelevat - huomiota meidän perhe liikkuessaan yleensä herättää.  

Tytöt ymmärtävät yhtälailla suomea ja mandinkaa. Isämies on onnistunut tavoitteessaan ja puhuu tytöille pelkästään mandinkaa - tosin tiettyjä sanoja tulee sekaan suomeksi, kuten tutti tai vaippa. Tytöt ymmärtävät paljon, mutta eivät juurikaan tuota sanoja. 'Koi', joka tarkoittaa koiraa, on harvoja ymmärrettäviä sanoja ja sitä riemulla hihkutaan, kun koiria nähdään. Muutamia muitakin ymmärrettäviä ilmauksia on, mutta pääasiassa puhe on vielä hölötystä. Erityisesti neiti B jaksaa hölöttää koko ajan, harvemmin hiljaista hetkeä tulee hänen hereillä ollessaan. Toisiaan tytöt tuntuvat ymmärtävän hyvin ja juttelevatkin keskenään paljon. Erinäisiä ruumiinosia, kuten napa ja korvat, tytöt esittelevät pyynnöstä ja niitä mielellään harjoitellaankin. 

Monessa asiassa tytöt tykkäävät olla apukäsinä - esimerkiksi ruoanlaitto kiehtoo neitejä kovin. Usein ruokaa tuleekin laitettua joko kaksi taaperoa jaloissa roikkuen, tai yksi sylissä ja toinen jaloissa - molempia kun ei voi syliin ottaa, jos jotain tahtoo saada aikaankin. Tytöt myös mielellään auttavat tavaroiden tuomisessa ja osaavatkin esimerkiksi puhelimen tuoda pyynnöstä, joskin ajoittain puhelin päätyy leikkeihin eikä kulkeudu pyytäjälle asti. Myös vaipanvaihdossa tytöt ovat apuna ja kuljettavat likaisen vaipan esimerkiksi isälle, kun äiti vaihtaa siskon vaippaa. 

Vauhtia meidän päivissä riittää, sillä neidit harvoin hereillä ollessaan paikallaan pysyvät. Mielellään joka paikkaan käveltäisiin tai juostaisiin, eikä rattaissa istuminen paljon huvita. Autossa tytöt viihtyvät kuitenkin hyvin ja jopa pitkät matkat sujuvat useimmiten vähällä kitinällä. Kiipeily on tämän hetken ykkösjuttuja ja sitä harjoitellaankin paljon. Kotona lempitouhua on myös naapurista lainassa olevalla 'putkella' leikkiminen. 

Sellaisia meidän neidit nykyään. 

Millaisia 14 kuukauden ikäisiä teillä asustaa? 
Käytiin elokuun lopulla tyttöjen kanssa ottamassa 1 -vuotis valokuvia. Ihania otoksia saatiinkin ja olen niihin täysillä rakastunut. Kuvaajaksi valikoitui Marjaana Tasala, joka toimii RIMMA photographyn takana. Suosittelen lämpimästi! Jos joskus lisää lapsia saadaan, niin ehdottomasti otetaan myös vastasyntyneiden kuvaus Rimman kautta - ihania vauvoja tuolta sivuilta voi ihailla. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan