Samanlaiset, erilaiset tytöt

Sain jo syksyllä kommentin liittyen tyttöjen pukeutumiseen ja identiteetin kehitykseen, kiitos siitä - se sai ajattelemaan asian avaamista. Nimittäin tyttöjen oman identiteetin tukeminen ja yksilöllisyys on sellaisia asioita, joita pohdin jatkuvasti ja paljon. Erityisesti näihin asioihin kiinnittää huomiota nyt tyttöjen kasvaessa ja niiden omien mielenkiinnonkohteiden ja luonteenpiirteiden korostuessa entisestään. Minusta suurin miinus kaksosuudessa on myös se, että tytöt helposti niputetaan yhdeksi. Ihmetellään ehkä sitä, miten toinen osaa jotain ja toinen ei tai pohditaan, että miksi toinen ei innostu jostain mitä toinen rakastaa. Ovathan he kuitenkin ihan omanlaisensa persoonat. 



Tytöt ovat perusluonteeltaan toisaalta hyvin samanlaisia, mutta kuitenkin aivan erilaisia.  Heillä on myös melko erilaisia mielenkiinnonkohteita, vaikka monessa asiassa he haluavatkin samoja asioita. Pyrin antamaan heille usein valinnan mahdollisuuksia, jotta he saavat myös valita itseään kiinnostavia juttuja. Tosin usein päädytään lopulta siihen, että haluttaisiin samanlainen juttu kuin siskolla.

Oman identiteetin rakentaminen tytöille on ensi arvoisen tärkeää. Tällä hetkellä mielenkiinnon kohteet ovat tosiaan melko samanlaisia, mutta koko ajan huomataan, miten toisella on vahvuuksia jossain, missä toisella ei. Esimerkiksi neiti B on taiteellisesti lahjakas ja tykkää maalata sekä piirtää, kun taas neiti A on enemmän kielellisesti lahjakas ja mielellään keksii tarinoita. Toisella on enemmän kärsivällisyyttä tarkkuutta vaativiin asioihin ja toisella taas parempi looginen päättelykyky. Monessa asiassa he kulkevat kehityksessä samalla viivalla ja esimerkiksi fyysisesti he ovat aivan samantaitoisia. 

Päiväkodissa tytöt ovat sovitusti eri pienryhmissä, jotta he saavat löytää niitä omia vahvuuksia ja oppivat sosialisoitumaan muidenkin lasten kanssa. Tämä on ollut meillä ihan tosi hyvä ratkaisu ja nyt pohditaankin, että pitäisikö tyttöjen mennä koulussa samalle vai eri luokille. He hyvin helposti tukeutuvat toisiinsa ja koska he viettävät jo kaiken vapaa-aikansa yhdessä, olisi ehkä ihan positiivista että koulumaailmassa he olisivat erossa. Onneksi tätä päätöstä ei tarvitse tehdä nyt, vaan voidaan odotella ja katsoa millaisia persoonia neideistä vielä kehittyy.

Pukeutumisen suhteen tytöillä on aikalailla samanlainen maku. Toki oma maku pukeutumisessakin korostuu nyt heidän kasvaessaan. Tähän asti olen voinut pukea heitä samanlaisiin vaatteisiin ja stailata mieleni mukaan, mutta se on nyt melko murroksessa oman tahdon vahvistuessa.  Minusta on tärkeää, että vaatteiden kautta tytöt saavat tuoda esiin omaa identiteettiään ja usein heidän oma tyylinsä näkyykin pukeutumisessa. He saavat aamuisin valita itse kaapista vaatteet, niin että itse vain katson vaatteiden olevan säähän ja tilanteeseen sopivat. Useimmiten heille tärkeintä on, että saavat päälleen prinsessavaatteet ja mielellään pukeutuvat hulmuaviin helmoihin. Monena päivänä he valitsevat identtiset vaatteet, mutta yhtä usein vaatteet ovat aivan erilaiset. Neiti B on rönsyilevämpi pukeutuja kuin siskonsa ja laittaa montaa väriä/kuosia sekaisin. Neiti A puolestaan rakastaa korujaan ja kaulasta saattaakin löytyä monta monituista helminauhaa sekä rannekoruja ja sormuksia. 

Me tottakai pyritään tukemaan heitä niissä asioissa, mitkä kiinnostaa. Toivottavasti pystytään tarjoamaan heille mahdollisuuksia harrastaa ja löytää se oma juttu. 

Onko siellä ruudun takana muilla kaksosilla identtiset kiinnostuksen kohteet?

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Perhekuplan Facebook

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.