Vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan hyödyt


Kerroinkin jo aiemmin, että käytiin minimiehen kanssa vyöhyketerapeuttisessa vauvahieronnassa. Nyt meidän kolmannesta ja viimeisestä kerrasta on kulunut pari viikkoa ja ajattelin, että on aika avata meille hieronnasta koituneita hyötyjä. 

--

Viimeinen hierontakerta oli ehdottomasti se mukavin. Minimies jo selkeästi nautti hieronnasta, eikä kiukkua tullut kuin aavistus. Pahimmat jumit oli ilmeisesti jo selätetty ja hieronta tuntui mukavalta ja rentouttavalta. Viimeisellä kerralla Hanna saikin käytyä läpi koko kropan, kun ensimmäisillä kerroilla osa jäi hieromatta. 

Hierontajakson jälkeen meidän yöt ovat selkeästi rauhoittuneet. Saatiin hieronnan lomassa Hannalta hyviä vinkkejä esimerkiksi rauhoittavaan iltasilittelyyn ja siitä onkin muodostunut jo meille rutiini. Nykyään minimies saattaa nukahdettuaan nukkua sängyssä yksinkin, mikä aiemmin oli aivan turha ajatus. Rauhoitteleva silitys iltaisin on myös rauhoittanut ensimmäisen unipätkän, eikä minimies muutenkaan heräile öisin kuin kerran tai kaksi. Ennen hierontaa meillä oli yöt sitä, että heräiltiin ainakin kolme tai neljä kertaa ja varsinkin alkuyön uni oli todella levotonta. 

Vyöhyketerapeuttisessa vauvahieronnassa voi keskittyä tiettyihin osa-alueisiin ja meillä unen lisäksi keskityttiin pallean alueeseen, mikä vaikuttaa pulautteluun. Viimeisen hierontakerran jälkeen pulauttelu onkin vähentynyt, eikä minimies oikeastaan juurikaan enää sitä tee. Erityisesti on vähentynyt pulauttelu, jota tapahtui aiemmin pitkäkin aika syömisen jälkeen - ajoittain juuri syönnin jälkeen tulee vieläkin puklu, mutta ei niin usein. 



Vaikka meillä ei lähtökohtaisestikaan ollut suuria ongelmia, niin koen, että vyöhyketerapeuttisesta vauvahieronnasta oli meille isoja hyötyjä. Itselleni ainakin unen laadun paraneminen ja öiden rauhoittuminen ovat olleet luonnollisesti kiva juttu. Vauvahieronta vinkit ovat tulleet meillä käytäntöön ja myös isompien lasten niskajumeja on voinut helpottaa hieromalla vyöhyketerapeuttisia pisteitä, mihin sain myös Hannalta vinkit. 

Onko teillä testattu vauvahierontaa? 

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Perhekuplan Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.