Viisikuiset

Meidän likat saavuttivat viime viikolla viiden kuukauden rajapyykin. Kirjoittelinkin silloin jo tuntemuksia tuosta ja voisin kirjoittaa lisääkin! Raskasta tämä äitiys, kun lapset kasvaa. 

Tänään kuitenkin käytiin neuvolassa, joten vuorossa neitien kuulumisia.

Kasvu neideillä on tasaista - kasvavat omilla käyrillään hienosti. 

Neiti A 

7 100 g 

64,2 cm

Suloinen tyttö. 
Hyvin kasvaa. 
Soseita jo maistellut. 
Kääntyy vatsalta selälleen, navan ympäri pyörii ja kierii. 
Nauraa ääneen, juttelua tulee. 

Neiti B

6 640 g 

63,3 cm

Ihastuttava tyttö. 
Kasvu tasaista. 
Soseita jo maistellut. 
Selältä vatsalleen kääntyy, kierii, takaperin liikkuu. 
Juttelee ja nauraa ääneen. 

Meidän neidit on molemmat hyvin aktiivisia tapauksia. Parasta tällä hetkellä on siskon kanssa leikkiminen - älyttömän paljon jo leikkivät keskenään ja selkeästi on vähän tylsää, jos toinen sattuukin nukkumaan pidempään. Leikkimatto on edelleen kova sana ja siinä viihdytään pitkä tovi. Paras lelu on Sophie kirahvi, joita hölmö äiti osti vain yhden - neiti B erityisesti on tähän ihastunut ja suvereenisti vie sen siskon kädestä silloin kun sen tahtoo, neiti A ei onneksi yleensä asiasta kovin kiukustu.

 Neiti B on muutenkin hyvin tahtonsa ilmaiseva ja omansa ottava tapaus - tällä hetkellä hänestä on parasta pitää ketä tahansa kädestä kiinni, mielellään koko ajan oltaisiin käsi kädessä. Liikkuu paljon kierien ja suuhun menee kaikki, yleensä onneksi vain oma nyrkki (tai siskon/iskän käsi). Saattaa pitkänkin tovin käyttää esimerkiksi siihen, että saa tutin suuhunsa lattialla ollessaan - kärsivällisesti jaksaa yrittää. Neiti jutustelee paljon ja päristely on parasta huvia. Naureskelee kovaan ääneen, kun äiti tai isä pelleilee. Ruokailuhetket on myös kivoja, koska ruokalapulla on hauskaa leikkiä - yllättävän hyvin uppoaa kyllä myös ruokaa. 

Neiti A on edelleen sisartaan rauhallisempi, mutta aktiivinen hänkin. Liikkuu pidempiä matkoja kuin siskonsa - pyörimällä, kierimällä, peruuttamalla. Viihtyy sylissä paremmin kuin hyvin, mutta tykkää myös leikkiä lattialla siskon kanssa. Purulelut ovat kova sana ja kuolan määrä rajaton. Neiti A syö hyvin, kuten siskonsa - mango ja porkkana on tämän hetken lemppareita. 

Neidit ovat hyvin tarkkaavaisia ja tykkäävät seurailla toistensa puuhailuja sekä vanhempien juttuja. Usein seurailevat esimerkiksi keittiöpuuhia, sellain pikkuhiljaa koulutetaan huippukokkeja. 

Vielä tytöt eivät varsinaisesti vierasta, mutta pikkuhiljaa on huomattavissa merkkejä sen suuntaan. Uudessa tilanteessa on hyvä äitin tai iskän sylistä vähän aikaa tutkailla ennen kuin väläyttää hymyä tai alkaa jutustelemaan. Myös kylään tulevat saavat yleensä hetken aikaa lämmitellä, ennen kuin tarinointi alkaa.  

Vaipanvaihto on nykyään lähes mahdoton tehtävä, koska tyttäret ei tykkää selällään turhia makoilla. Kääntyvät lähes heti ympäri, kun maahan laskee - erityisen kivaa se on silloin kun vaihdetaan vaippaa tai puetaan päälle. Ajoittain kääntyily jopa ärsyttää, kun selällä olisi kivampi leikkiä, mutta vatsalleen on kivaa kääntyä - ihan aina ei onnistu kiukustuksissa tuo takaisin kääntyminenkään.

Äitille kriisi on, että vaihdettiin vaunukopat rattaisiin - tuollaisiin isojen tyttöjen rattaisiin, jotka ovat vieläpä nenä menosuuntaan päin. Samalla viikolla aloitettiin myös aamupuuron maistelu ja totesinpa tänään, että on pikkuhiljaa siirryttävä käyttämään 68 kokoisia vaatteita. On se kamalaa ihanaa kun ne kasvaa. 

2 kommenttia

  1. Kiitos eilisestä. Oli tosi mukava nähdä ja käydä teillä :)
    Kahlasin blogin läpi eilen illalla ja tänä aamuna (tasaisin väliajoin hain vain täydennystä teekuppiini). Ihana blogi - henkeä pidätellen luin juttuja teidän suhteen etenemisestä. Kirjoitat niin hyvin. Luin blogia takaperin ja oli hauska lukea pohdintojasi, kun tiesi miten asiat tulee lutviutumaan ja kääntymään parhain päin. Kunpa siihen asioiden sujumiseen vaan osaisi itsekin varauksetta luottaa. Mutta pikkuhiljaa opetellen... Ja monta reseptiä oli sellaista, mitä pitää kokeilla joskus. Jään lukijaksi :)

    L

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.