Myslileipää

torstai 7. huhtikuuta 2016

Herkuton huhtikuu on lähtenyt käyntiin yllättävän kivuttomasti. Onneksi kiellettyjen asioiden listalla on vaan makeat herkut, niin voi näitä suolaisia leipoa. Inspiraationa tässä leivässä Lidlin myslileipä - ei yhtä hyvää tämä, mutta hyvää silti! Täytynee joku päivä pyytää isämiestä tuomaan tuota autenttistakin kaupasta.  


Myslileipä
2 kpl

10 kuivattua taatelia
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl cashew-pähkinöitä
1 dl manteleita

4 dl kaurahiutaleita
6-8 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa

5 dl vettä
2 rkl siirappia

0,5 dl öljyä

Rouhi pähkinät ja mantelit sekä silppua taatelit. Sekoita kaurahiutaleet, hiiva, suola sekä osa jauhoista keskenään. Lisää siirappi reilusti kädenlämpöisen veden joukkoon ja kaada seos kuivien aineiden päälle. Sekoita ja lisää pähkinät sekä taatelit. Lisää jauhoja sekoittaen, kunnes taikina alkaa olla kiinteää. Lisää öljy ja lisää vielä tarvittaessa jauhoja. 

Annostele taikina kahteen leipävuokaan ja kohota ainakin 30 minuuttia. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia, kunnes leipä on saanut kauniin värin. Kumoa leipä jäähtymään ritilän päälle tai leivinliinalle. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan