Kiitos 2018, tervehdys 2019!

Viime vuosi oli melkoinen. Päällimmäisenä vuodesta jää mieleen kiitollisuus ja onnellisuus, huolettomat päivät ja rakas perhe. Kulunut vuosi oli myös blogihistorian hiljaisin, vaikka paljon kerrottavaa ja sanottavaa olisi ollut. Toivottavasti tästä vuodesta tulee hieman aktiivisempi tälläkin saralla ja muutenkin toivon, että energiaa riittää enemmän muuhunkin kuin arjen pyörittämiseen. 

Mutta miltä näytti meidän vuosi 2018

Tammikuu 

Olin toiveikas uuden vuoden suhteen, kun viimein kilpirauhasdiagnoosin jälkeen tunsin itseni edes jokseenkin omaksi itsekseni. Olin kuitenkin alkuvuodesta hieman väsynyt ja ajattelin, että kehoni vielä toipuu rankasta syksystä sairasteluineen. Kipuilin myös sitä, että todettiin isämiehen kanssa kahden lapsen riittävän toistaiseksi.  Matkustettiin tyttöjen kanssa Kanarialle vaarin synttärimatkalle ja nautittiin kirpeästä talvesta. 

Helmikuu

Päätin hakea uusia töitä ja tein varmuuden vuoksi raskaustestin. Yllättäen raskaustesti olikin positiivinen ja vaikka se oli aikamoinen shokki, olin aikalailla onnesta sekaisin. Käytiin varhaisultrassa katsomassa pientä ihmettä, mikä konkretisoi sen, että meille oli tuloss vauva. Reissattiin Iso-Syötteelle mummon ja vaarin kanssa. 

Maaliskuu

Maaliskuun alussa lähdettiin taas matkalle, tällä kertaa suunnattiin oman perheen kesken Gambiaan pariksi viikoksi. Se oli ihana matka ja teki hyvää meidän perheelle. Kärsin pienestä pahoinvoinnista ja pohdin sen perusteella, että olisiko tällä kertaa meille tulossa poika. Maaliskuun lopulla kerrottiin raskaudesta muillekin, kun ensimmäinen kolmannes oli ohi.
 Huhtikuu

Olin väsyneempi kuin pitkään aikaan. Lomien jälkeen töihin paluu oli jokseenkin vaikeaa ja yövuorot tuntuivat mahdottomilta. Kaikki voimat meni arjesta ja töistä selviämiseen. Alkukuusta saatiin neiti A:n kummitäti kylään ja sitten loppukuusta oli pakko todeta, että yövuorot eivät enää luonnistu. 

Toukokuu

Toukokuussa opeteltiin uudenlaista arkea, kun minä tein töissä taas aamu- ja iltavuoroa. Tytöt oireilivat sitä, että olin pitkiä iltoja töissä ja isämiehen kanssa oltiin vuorotellen töissä, että tyttöjen hoitokuviot onnistuivat. Nautiskeltiin alkavasta kesästä ja käytiin tyttöjen kanssa Jyväskylän mummolassa. Tapasin ensi kertaa ystäväni ihanan pienen pojan ja fiilistelin, että pian meilläkin olisi vauva. Käytiin rakenneultrassa katsomassa, että kaikki oli hyvin ja saatiin veikkaus pienestä pojasta. Kesäkuu

Sain heti kesän alkuun melkoisen kesäflunssan, joka lopulta ajoi ihan petipotilaaksi. Jäin kesälomalle töistä ja tytöt päiväkodista. Lähdettiin Jyväskylään ja juhlittiin ihania ystävien häitä. Käytiin mummon ja vaarin kanssa Tukholmassa kesäreissulla ja juhannusta vietetiin mökillä perheen kesken. Nautiskeltiin kesän lämmöstä ja huolettomasta lomasta. 

Heinäkuu

Juhlittiin tyttöjen syntymäpäiviä kaverisynttäreillä ja vietettiin virallinen syntymäpäivä Muumimaailmassa tyttöjen toiveesta. Vietettiin kuumia kesäpäiviä rannalla ja karattiin mökille aina tilaisuuden tullen. Puolesta kuusta palasin töihin ja tein lääkärin ohjeesta vain aamuvuoroa. Kuumuus verotti voimia, mutta yritin jaksaa töissä. Kuun viimeinen päivä neuvolassa terveydenhoitaja totesi, että nyt on parempi jäädä pois töistä.
 Elokuu 

Elokuu meni sairaslomalla. Löhöilin ja siivoilin hyvällä suhteella. Tytöt aloittivat uudessa ryhmässä päiväkodissa, mikä vaati vähän totuttelua ja kiukuttelua oli ilmassa normaalia enemmän. Tytöillä alkoi myös ensimmäinen harrastus, mistä he innostuivat ja kotiinkin alkoi kertymään erinäisiä jumppajuttuja. 

Syyskuu

Täytin 30. Lääkäri totesi, että todennäköisesti vauva tulee syntymään syyskuun puolella ja olin melko tyytyväinen siihen. Olo alkoi olla vähän tukala, mutta jaksettiin silti touhuta tyttöjen kanssa. Käytiin myös Kurpitsamarkkinoilla, mistä on muodostunut syksyinen perinne. Odottelin, josko synnytys käynnistyisi itsestään, mutta lopulta synnytys käynnistettiin kuun lopulla. Meidän pieni aarre syntyi 28. päivä ja päästiin vielä syyskuun viimeisenä päivänä kotiutumaan. Lokakuu

Lokakuu meni vauvakuplassa, enkä oikeastaan edes muista mitä muuta silloin tapahtui. Taidettiin käydä Jyväskylässä ja ystäväni tuli viikonloppuvierailulle. Tytöt ihastuivat pikkuveljeen, mutta vähän kipuiltiin äidin huomion jakautumista ja opeteltiin uutta arkea.

Marraskuu

Vauvakupla jatkui ja vietettiin minimiehen ristiäisiä. Vietettiin tyttöjen toivepäivää ja leikittiin paljon kavereiden kanssa. Aloitettiin joulun fiilistely.

Joulukuu

Joulukuu oli varmaan vuoden kiireisin kuukausi. Fiilisteltiin joulua vähän lisää ja touhuttiin kamalasti kaikenlaista. Tytöt olivat yhteensä vain 6 päivää päiväkodissa joulukuun aikana. Kaikki lapset vähän sairastelivat, mutta ei onneksi mitään vakavampaa. Käytiin perheen kesken laivareissulla Tukholmassa ja ajeltiin tyttöjen kanssa Tampereelle Seikkailukoneen kuvauksiin. Vietettiin pikkujouluja ja kaupunkipäivää. Joulua vietettiin mummolassa ja vuosi vaihdettiin ystävien kanssa. 
2018 oli hyvä, toivottavasti 2019 on vähintään yhtä hyvä ❤

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Perhekuplan Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.