Matkakuumeisena matkamessuilla

Suunnattiin aamulla minimiehen ja ystäväni kanssa Matkamessuille. Toki pelkona oli, että mukaan ei tartu muuta kuin matkakuume, mutta koska se on jo varsin kroonistunut, niin uskaltauduttiin messuilemaan. Ja olipa meillä niin kivaa, että pois lähtiessä tartuin tarjoukseen ja ostin viidellä eurolla seuraavallekin päivälle messulipun. Mennään huomenna tyttöjen kanssa messuilemaan - saa perheen miesväki jäädä kotiin nukkumaan. 

Meillä ei ole tälle vuodelle vielä tiedossa muita matkoja kuin keväämmällä koittava Gambian loma. Sitä odotetaankin koko perhe jo innolla, mutta silti koko ajan suunnitellaan muitakin reissuja. Bongailin messuilta meille tälle vuodelle jotain kivaa matkakohdetta ja niitä löytyikin useampia - pääasiassa taitaa olla sellainen lähimatkailuvuosi, mutta vähän kutkuttelisi myös roadtrip Euroopassa ja erityisesti haavekohteeni Disneyland. Matkamessut on siitä kiva tapahtuma, että sieltä löytyy aina uusia ulottuvuuksia ja kohteita. Vaikka harmitti, että joitain kohteita ja matkajärjestäjiä ei ollut edustettuina - esimerkiksi Gambiaan matkoja tekevä Tjäreborg puuttui kokonaan, mikä harmittaa itseäni kovasti. 







Meidän matkahaaveita tälle vuodelle tässä; 

Tampereella me käydään usein, koska sillä seudulla sijaitsee meidän rakas mökki ja siellä asustaa myös rakkaita sukulaisia. Siellä tulee kuitenkin harvemmin käytyä niin sanotusti turistin roolissa ja haaveilenkin muutaman päivän Tampere-lomasta niin, että tutustuttaisiin kaupungin nähtävyyksiin. Muumimuseo nyt ykkösenä tulee itselleni mieleen ja siellä käynnistä olen haaveillut jo pitkään. 

Ähtärin eläinpuisto ja pandat on pakko tänä vuonna nähdä. Jyväskylästä Ähtäriin on suht lyhyt matka, joten todennäköisesti tehdään tuo retki joskus mummolavisiitin yhteydessä. 

Ahvenanmaa on meidän tämän vuoden kohdelistan kärkipäässä. Oltiin jo viime vuonna menossa, mutta sitten tuli vaikeuksia matka-ajankohdan suhteen. En ole itse koskaan Ahvenanmaalle käynyt ja haaveilen, että pystyttäisiin olemaan reissussa pitempi pätkä, ettei jäisi ihan pintaraapaisuksi. Ahvenanmaan lisäksi Turun saaristo kiehtoo, jos saataisiin yhdistettyä nämä jotenkin.

Poden myös koko ajan pahenevaa Lappi-kaipuuta ja haaveilen ruskaretkestä Lappiin. Olisihan sinne ihana päästä myös talvella, mutta kesäinen Lappi on niin äärettömän kaunis, että ensisijaisesti nyt kaipaan sitä. 

Suomen kohteiden lisäksi tuo läntinen naapurimaa ja jonkinlainen Ruotsi-roadtrip kiehtoo meitä kovin paljon. Olen käynyt joskus lukioaikana Östersundissa ja siitä lähtien on kiinnostanut tutkia sitä seutua kovasti.

Olisihan sitä maailmassa paljon  nähtävää, se taas konkretisoitui tuolla messuosastojen lomassa. Euroopassakin olisi paljon helmiä, joita en ole vielä ehtinyt kiertää.

Mitä haavekohteita teidän perheellä on? 



--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa


Tsekkaa myös Perhekuplan Facebook

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.