Äititankkausta

tiistai 22. marraskuuta 2016

Miten lapset reagoi, kun äiti on yöt pois?

Nämä minun nykyiset työvuoroni pohjautuvat täysin lasten tarpeisiin. Pystyn olemaan enemmän kotona näillä työvuoroilla, koska vapaita on enemmän. Tytöille on kuitenkin raskasta, kun äiti on öitä pois. Aiemmin pääsin töistä pääasiassa seitsemän jälkeen ja ehdin kotiin toivottamaan tytöille mukavaa päiväkotipäivää. Nykyään aamut töissä venyvät kasiin saakka ja isämies ehtii viedä tytöt hoitoon ennen kuin olen kotona. Olemme tyttöjen kanssa erossa siis pahimmillaan ilta kasista seuraavaan iltapäivään asti - ja tämä aiheuttaa tytöissä jo selkeää ahdistusta. 

Nukutin ensimmäisenä vapaailtanani tyttöjä mukavan päivän jälkeen. Molemmat neidit olivat silmin nähden nauttineet äitin seurasta pitkin päivää - kun äiti kerrankin oli leikkimässä, eikä vain nukkunut. Sängyssä neitiB kömpi päälleni nukkumaan. Kun siirsin hänet sängylle viereeni, kömpi hän pian takaisin rintani päälle. Kuin hän olisi yrittänyt estää minua karkaamasta yöhön. Sain onneksi lopulta siirrettyä neitokaisen sängylle nukkumaan, mutta kyljessä kiinni hän nukkui koko yön, pää painautuneena rinnalleni. En osaa sanoa, onko tämä normaalia eroahdistusta syksyn myllerryksen jälkeen vai vaikuttaako se, että olen nimenomaan yöt pois.

Miten teillä ovat lapset reagoineet äidin töihin paluuseen? Kuulostaako tutulta? 


2 kommenttia:

  1. moi onneks luin kerrankin koneelta jotta jaksan raapustaa kommentin. ( inhoon älypuhelimen touch screeniä=kirj.virheitä) itsehän tein kans muutaman vuoden yötöitä 20-07 juurikin siksi että olisin enemmän kotona sillä 3 viikossa tein 9 yötä. Kerkesin toivottamaan hyvät yöt sillä asumme niin lähellä töitäni ja lapset menevät petiin kasilta. Aamulla väsyneenä mutta ilman kiireitä päiväkodille ja nukuin kunnes mies toi lapset kolmen-neljän maissa. Monesti olin kyllä herännyt jo kahden maissa ja valmistanut päivällisen jotta illan yhteinen aika ei menisi hellan äärellä. Mutta olihan se raskastakin., valvoa niin paljon. Unet jäi kieltämättä liian vähille mutta en näin jälkikäteen olisi muuttanut mitään. Nykyään komivuorossa, ja lapset 8, 6, 2v. Teen edelleen öitä 3-4 per lista sillä niin siunautuu enemmän vapaapäiviä ( varisnkin nyt kun teen vaan 80% opiskeluiden ohessa). Vaikeahan tuota on anoa onko tyttöjen eroahdistus ikään liittyvää vai sun työvuoroihin, vai molempiin ? Oli miten oli, heillä on läsnäoleva isä, ja tietävät että sinä aina palaat. Mutta äidin sydän on äidin sydän! Tsemppiä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep raskasta, mutta tähän hätään tämä on paras ratkaisu meille :) Kiitos tsempeistä <3

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan