Kevät keskellä alkutalvea

Muistoja parin viikon takaa. 

--

Ja niin tuli se päivä, kun tytöt kieltäytyivät lähtemästä päiväkotiin. Herättiin rauhassa ja syötiin aamupalaa yhdessä koko perhe. Isämies lähti kouluun ja minä keräsin tyttöjen kamat kasaan valmiiksi päiväkotia varten. Tytöt leikkivät innoissaan hihkuen. Yleensä he tulevat mielellään puettaviksi ja odottavat päiväkotiin pääsyä, mutta toisin tällä kertaa. Kyselin, että mennäänkö päiväkotiin, mihin tytöt puistelivat päätään ja hihkuivat "ei ei". Niinpä soitettiin päiväkotiin ja kerrottiin, että vietetään kotipäivää.

Ja olipa mukava päivä! Touhuttiin aamupäivä leikkien ja tanssien. Piirrettiin ja katsottiin vähän lastenohjelmia. Tytöt nukkuivat pitkät päiväunet parvekkeella ja minä leivoin sillä välin hieman herkkuja. 

Unien jälkeen suunnattiin ulos. Puettiin päälle välikausihaalaria ja kurahousuja, pipoksi riitti ohut puuvillapipo kypärämyssyn lisäksi. Märkää ja lämmintä, kevät saapui keskelle alkutalvea. Pulkkailtiin pihalla viimeisissä lumissa, tehtiin lumiukko ja vähän lapioitiinkin. Keinuttiin yhdessä isossa keinussa ja tytöt riitelivät kumpi pääsee keinuun. 

Isämieskin tuli siinä kotiin ja siirryttiin sisälle touhuilemaan. Isämies touhuili tyttöjen kanssa ja lenkkeili postiin sillä välin, kun itse nukuin päiväunet. Syötiin vielä yhdessä iltapalaa ja tytöt riemuitsivat kylpyleikeissä. Illalla isämies laittoi tytöt nukkumaan ja minä suuntasin yöksi töihin. 

Lapsia ja heidän toiveita kannattaa kuunnella, nimittäin arjessa ihana päivä tyttöjen kanssa piristää kummasti. 


Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.