Stressitön joulu

torstai 17. marraskuuta 2016

Joulua kohti kuljetaan. 

Omien lasten myötä minusta on tullut vähän jouluihminen. Tahdon, että tytöille muodostuisi mukavia muistoja perheen yhteisistä jouluista ja voitaisiin luoda yhdessä perinteitä.

 Käydä joulukirkossa, nauttia joulusaunasta ja toivoa mantelia riisipuurosta. 
Kuunnella joululauluja, koristella kuusi ja leipoa piparkakkuja. 
Jännittää joulupukkia, nauttia jouluateriasta ja syödä vähän liikaa suklaata. 
Viettää aikaa perheenä, leikkiä saaduilla lahjoilla ja käydä ulkona pulkkamäessä. 

Lapsiparkki-blogin Såfin heitti haasteella ja pisti pohtimaan, että miten viettää stressitöntä joulua. 


 Vietimme lapsuudessani useamman joulun ulkomailla kuin Suomessa, eikä meidän perheellä ole juurikaan vakiintuneita jouluperinteitä. Vietimme myös perinteisiä jouluja kotona perheenä, oli kuusi ja joulupukki ja kokoonnuttiin koko perheenä jouluaterialle. Vierailtiin mummolassa ja haudoillakin. Mutta silti oma suhteeni jouluun on aina ollut melko etäinen. Useamman vuoden väitin kivenkovaan, että en pidä joulusta, mutta on myönnettävä, että se ei ole täysin totta.  En vain pidä joulun kaupallisuudesta, enkä siitä, että se ajaa perheet suunnattoman stressin partaalle. Joulu on parhaimmillaan rauhan aikaa - sellaista aikaa, kun ei pitäisi stressata mistään. Pidän kuitenkin joulun tunnelmasta, piparien tuoksusta, joulukoristeista sekä yhteisestä ajasta perheen kesken. Minulle tärkeää on myös joulun sanoma ja hiljentyminen sen ääreen. 


Minun reseptini stressittömään jouluun onkin yksinkertainen - älä stressaa

Lahjoja ostan ja teen pitkin vuotta. Jouluruoat tekee äiti, mutta itse leivon ensimmäiset taatelikakut jo lokakuussa. Nautiskelen glögiä pitkin syksyä ja virittäydyn jouluun. Joululauluja kuunnellaan, jos muistetaan ja kuusi koristellaan kun ehditään. Piparit voi ostaa valmiinakin, mutta joskus voi panostaa ja tehdä taikinankin alusta lähtien. Joulukortit lähtee, jos ne muistetaan ostaa ja paketoinnin hoitaa myös kauppojen paketointipalvelu. 

Loppujen lopuksi se on ihan sama, miten sen joulun viettää. Parhaat muistot syntyvät yksinkertaisesti yhdessäolosta, eikä kukaan muista sitä, miten silloin yhtenä jouluna oli tarjolla jonkun toisen äidin tekemiä laatikoita.

Me vietetään tänä vuonna äärettömän stressitöntä joulua hieman Helsinkiä etelämmässä. Suunnataan meidän perheen sekä isovanhempien voimin lasten toiseen mummolaan. Jouluateria nautitaan hotellin noutopöydästä ja joululauluja kuunnellaan altaan reunalla makoillen. Siinä sivussa vietetään laatuaikaa perheen kesken ja tytöt saavat tutustua paremmin serkkuihinsa. Joulukuusen virkaa meillä ajaa tänä vuonna yukka-palmu, mihin on viritelty vähän valoja. Joulukoristeita en laita laisinkaan, kun ollaan käytännössä juuri se aika poissa, kun ne olisivat esillä.

--

Haaste on lähtöisin Oranssia-blogista ja voisinpa haastaa mukaan pohtimaan omaa stressitöntä jouluaan Kochanie -blogin sekä Soppaa ja sirkushuveja -blogin.

Tarttukaa muutkin haasteeseen ja tehdään tästä joulusta täysin stressivapaa! 

4 kommenttia:

 1. Kiva että tartuit haasteeseen! Ihanaa kun osaat olla noin rento joulun suhteen. Ja niinhän se on, että se on se yhdessäolo joka merkitsee eniten eikä tarjoilut tai lahjat.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta haasteesta :) Minä en tosiaan osaa stressata oikein mistään, en myöskään joulusta :D Hyvä ja huono asia sekin.

   Poista
 2. Voi miten tuli nälkä kun katsoi tuota piparikuvaa :D

  Tuo hotellin noutopöytä kuulostaa kyllä näppärältä ratkaisulta, kun kenenkään ei tarvitse tarjoiluja sen enempää miettiä. Me vietetään joulua anoppini joulupöydässä, mutta toki autamme järjestelyissä ja laitoissa. Siellä kanssa osa on niitä muiden äitien valmistamia laatikoita, mutta paljon löytyy myös itsetehtyä.

  Ollaan myös joskus puhuttu, että mentäisiin johonkin lappiin tms. "koko suku" ja nautittaisiin vain tunnelmasta, yhdessäolosta ja hotellin valmiista joulubuffetista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on omat ilonsa, kun ulkoistaa joulunvieton hotellin buffettiin :) Saa keskittyä siihen olennaiseen - eli yhdessäoloon <3

   Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan