Neuvolakuulumisia

keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Huh, olipa operaatio saada meidän neitokaiset päiväunille. Tiedättehän sen taaperon tahdon - väsyttää vietävästi, mutta kun ei malttaisi millään nukkua.

Käytiin tänään tyttöjen kanssa pitkästä aikaa neuvolassa, puolitoistavuotis tarkastuksessa. Oli kiva käydä katsomassa tyttöjen mittoja ja kuulla myös 'virallisesti', että kehitys on ihan mallillaan. Olin ensimmäistä kertaa neuvolassa yksin tyttöjen kanssa, kun isämies ei viitsinyt olla pois työharjoittelusta. Onhan se välillä aikamoista taiteilua noiden kahden kanssa, mutta hienosti meni silti. Molemmat saivat ainoastaan kehuja ja kasvavat hienosti!

Neiti A 

11 480 g 
83,3 cm

Neiti B

11 330 g
83 cm

Lounaaksi tein vaihteeksi mikromunakasta ja havahduin jälleen sen helppouteen. Täytyy muistaa, kun pikalounaita kehittelee. Tytöille myös uppoaa munakas melkein poikkeuksetta äärimmäisen hyvin.

Nyt kun he vihdoin nukkuvat, on äitillä hetki omaa aikaa. 


Pomppupupu saatu Sannas.fi lastentarvikekaupasta.

--

Seuraathan meitä jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

9 kommenttia:

 1. Munakas on meilläkin aina varma vaihtoehto :D
  Meiän tyyppi taitaa olla aika samankokoinen, ainakin mitä nyt kotona ollaan koitettu mittailla :) Tän kuun lopussa mekin neuvolaan mennään pitkästä aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on onneksi myös ihan terveellinen luottoruoka - tuo munakas siis :) Se on muuten mielenkiintoista, miten eri kokoisia nuo lapset tosiaan on. Tosin niinpä ollaan me aikuisetkin, mutta jotenkin se tuntuu eriltä kuitenkin :)

   Poista
  2. Jep, eri kokoja löytyy, onneksi :) vauvavuotena sai kyllä usein kuulla, että meidän tyyppi on ollut ruoka-aikaan kotona, mutta nyt se on vähän tasottunu, kun on kasvanut pituutta ja liikkuu paljon :)

   Poista
 2. Hei, ihanat tytöt teillä! :) Kiitos muutenkin kivasta blogista. Olisin ihan mielenkiinnosta kysynyt kun tyttöjen ranteissa vilahtelee kuvissa rannerenkaat, onko kyseessä Ghanalainen tapa laittaa lapsille rannerenkaat?
  -Bella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos :) Gambiassa on tosiaan monilla lapsilla tuollainen rannekoru - sieltä ne on ostettu ja lukisin kyllä kulttuuriseksi tavaksi :)

   Poista
 3. Ihanat tytöt! Huomioni kiinnittyi niinkin olennaiseen kuin tuohon lautaseen. Näyttää kätevältä! Mistä se on?

  MB

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olennainen sekin :D Se on ollut tosi kätevä, varsinkin kun tytöt oli pieniä! On Ezpz merkkinen Mini mat ja niitä myy tosi monet lastentarvikeliikkeet - tuo meidän taitaa olla Ipanaiselta, mutta kannattaa tehdä hintavertailua :)

   Poista
 4. Hauskaa, meillä onkin ollut samana päivänä 1,5-vuotisneuvolat! Meillä poika on pieni, mutta otti hurjan kasvuharppauksen. Jäi silti teidän söpöjä tyttöjä sentin pienemmäksi. Kuitenkin reilulla 82 sentin mitallaan on pitempi kuin isosiskonsa tai vanhempansa 1,5 vuoden iässä. :)

  Kiva seurata muiden samanikäisten taaperoiden elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma! :) Teidän poika tulee varmaan menemään meidän neitien ohi pian :D Nuo pojat tuppaa sellaisen kasvuspurtin ottamaan. Ja kiva kun seurailet! On mukava kuulla kuulumisia muilta samanikäsiltä :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan