Kroatian kauneutta - Zagreb ja SplitKäynnistin Interrail reissuni vuonna 2011 lennähtämällä Splitiin, Kroatiaan. Vietin tuossa kauniissa kaupungissa vain pienen hetken ja toivon, että joskus sinne tieni vielä vie takaisin. Näköalapaikalta ihastelin kaupunkia ja nautin päiväni aikana hyvästä ruoasta, jota sai kätevästi ostettua katukojuista.
Splitistä suuntasin junalla Zagrebiin, Kroatian pääkaupunkiin. Ehdottomasti yksi kauneimmisa junareiteistä, mitä olen matkannut -  tosin tuolla reissulla kaikki junamatkat olivat täynnä kauneutta.

Zagrebista löytyy maailman mainioin museo - Museum of broken relationships. Nimensä mukaisesti museo on omistettu jo menneille suhteille - osa on päättynyt puolison kuolemaan, osa muihin syihin; osa suhteista on ollut pitkiä, toiset lyhyitä. Museoon saa lahjoittaa esineen ja tarinan, mikä kertoo suhteesta ja sen päättymisestä. Itselleni tuli lähes itku kun luki tarinoita sota-ajan kirjeenvaihdosta ja pitkistä onnellisista parisuhteista. Hymy nousi korviin tekorintojen kohdalla tarinan kertoessa, että mies osti ne puolisolleen ja halusi tämän käyttävän niitä seksin aikana - saattaisi meidänkin parisuhde kaatua moiseen. Kaiken kaikkiaan tuolla vierähti helposti pitkäkin tovi. 
Noin ylipäätänsä Zagreb on mainio matkakohde - sieltä löytyy paljon kaikenlaista kaunista nähtävää. Museoita Zagrebissa on paljon - jotain jokaiselle. Hintatasoltaan Zagreb on halvempi kuin esimerkiksi Praha, mutta ei mielestäni muuten paljon jää jälkeen. Ruokatarjonta Zagrebissa on monipuolinen, mikä lämmitti ainakin minun sydäntäni. 


2 kommenttia

 1. Peukku Zagrebille, minä ainakin ihastuin!
  Museoon en päätynyt, ehkä ensi kerralla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zagreb oli mainio :) Sinne täytyy joskus vielä päästä! Museoon ehdottomasti ensi kerralla!

   Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.