Turhaa vai tarpeellista?

keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Voihan ahdistuksen tavaramäärä.

Olin aiemmin melkoinen hamsteri tavaroiden suhteen. En ehkä ole täysin päässyt moisesta kokonaan eroon vieläkään, mutta melkoisen paljon järkeä on tullut päähän vuosien varrella. Useimmiten nykyään tyydyn ihastelemaan kauniita esineitä kaupassa, en osta ja raahaa niitä kotiin saakka. Useammin nykyään myös jään miettimään jotain ostosta ja lopulta totean, että ilmankin pärjää. Mieheni osaa onneksi myös hillitä minua - tosin itse hän tilaisi Ostostvltä ties mitä hömppää. 

Olen nyt pikkuhiljaa alkanut suunnitella vauvahankintoja. Vaatteita meillä on jo ihan yli oman tarpeen, koska pelkästään äitiyspakkauksista niitä tuli valtava määrä. Enää en osta etukäteen yhtään - todennäköisesti niitä tullaan myös saamaan lahjaksi ja lainaksi. Lakanoita meillä myös ihme kyllä on ihan riittämiin - äitini on tehnyt vanhoista lakanoista vauvakokoa ja saanutkin lahjaksi. Äitiyspakkauksista löytyi myös paljon muuta tarpeellista, joten sellaiset basic-jutut alkaa olla kasassa sänkyä, vaunuja ja turvaistuimia lukuunottamatta. 

Paljolti mietityttää se, että mitä sitä oikeastaan ostaisi? 

Esimerkiksi;

Imetystyyny - onko kokemuksia? Onko must be vai pärjääkö ilmankin?

Sitterit - toiset vannoo näiden nimeen, toiset toteaa turhaksi. Hommaisiko varalta vai antaako olla? 

Hankalintahan on se, että jokaisella on vähän omanlaisensa ajatukset ja todennäköisesti minulla tulee olemaan ihan omani. Mistä siis lähteä liikkeelle? Tahtoisin pärjätä mahdollisimma vähällä, koska turha materia on aina turhaa materiaa. Leluja en esimerkiksi edes suunnitellut ostavani - luotan siihen, että niitä tulee kertymään muutenkin tarpeeksi. Olen lukenut kaikenlaisia listauksia siitä, mitä tarvitsee ja pitää hankkia - kamalan pitkiä listoja olen löytänyt. 

Olen nauttinut kodistamme näin suhteellisen tyhjänä. On ihanaa kun on tilaa! Tänään paikalle saapuu uusi sohvamme ja ruokapöytämme, mikä on iloinen asia, mutta silti minua hieman ahdistaa tilan menetys. Pelkään, että lasten myötä tila täyttyy kaikenlaisella turhalla roinalla - miten hillitä tavarapaljoutta?

Kertokaas nyt kaikki te äiti-ihmiset - mitä sitä lopulta oikeasti tarvitsee?

ps. hyvä artikkeli Helsingin Sanomissa!


11 kommenttia:

 1. Mulla oli ennen Leevin syntymää vähän samanlainen olo. tuntu että kaikkea vauva kamaa oli tarjolla vaikka mitä ja suurinosa niistä tuntui tarpeettomille.. Koitin ostaa vaan sen mitä oikeesti tarvii ja sitten ostaa tarpeen mukaan lisää tavaraa.. Itse ostin tuon imetystyynyn, se oli jo raskausaikana oikein oiva, kyljellään nukkuessa siitä sai hyvän tuen itselleen ja vihdoin mullakin oli joku jota halia :D Imettäessä se on musta tosi kätevä! Tosin nyt oon lähinnä viime aikoina imettäny makuulteen, mutta istualteen se on kyllä oikein oiva apu! Lisäksi tehtiin siitä välillä Leeville "pesä" sohvalle jos sattui päivällä nukahtamaan.
  Sitterin hankin vasta kuukaus sitten kirpparilta, halvallla kun sai ni uskalsin ostaa vaikkei ollut tietoa miten poika viihtyy. Aluksi tuntui ettei se edes viihdy siinä ja turha ostos. Mutta nyt viihtyy sitterissä, esim. kyllästyttyään lattialla makoiluun ja aamuisin, jotta äiti saa syödä kaksin käsin aamupalaa :D <3 Että luokittelisin sitterin tällä hetkellä top-osastoon. Mutta ei kaikki vauvat viihdy, saatko jostain lainaan että voisit kokeilla ennen ostoa?
  Niin ja meillä on tällä hetkellä jumppapallo hyper-top! Muuten ei Leevi malta paikoillaan sylissä olla, mutta kun jumppapallolla pomppii ni rauhottuu ja yleensä nukahtaakin aika hyvin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumppapalloa on kehunut moni :) Myös raskausaikana olisi oiva keino vahvistaa selkälihaksia - ainakin ajatuksen tasolla.. Ehkä käyn ensi viikolla ostamassa moisen, ei se turha ole kuitenkaan. Imetystyynyn saan ehkä lainaan ystävältä, mikä ilahduttaa :) Se tuntuu ainakin ajatuksena tarpeelliselta. Sitteriä ei tunnu kellään olevan lainattavaksi, ainakaan kahta kappaletta, mutta ehkä sellaiset vielä joskus ostetaan. Tuntuu vaan, että tätä tavaraa kertyy ja kertyy :/

   Poista
 2. Meidän ostamisfilosofia oli, että mitään mikä vähänkään tuntuu "turhakkeelta" ei hankita, että aika kyllä näyttää ja kaikkea voi hankkia sitten lapsen/ lasten synnyttyäkin jos tarve tulee. Kantoreppu oli meillä ihan loistojuttu, muutoin en ähde suosittelemaan MITÄÄN. En edes sänkyä, koska jotkut nukkuu perhepedissä. Jokaisella on niin omat tarpeet ja aatokset, että turha antaa neuvoja.
  Mitä noihin mainitemiisi tulee: imetystyynyä mulle markkinoitiin ihan ehottomaksi, mutta ilmankin selvittiin mainiosti. Sitteri saatiin ystäviltä käytettynä ja ne jokuset kuukaudet kun siinä oli, niin ihan näppärä ruokarauhan antaja, muttei ehoton. Afrikkalainen mies on ollut aika hyvä hillitsijä, kun hänen kotimaassaan kaiken maailman "hömpötykset" on minimissään. Tuttikin oli uusi tuttavuus miehelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Afrikkalainen mies on hyvä hillitsijä myös täällä :D Ei tarvitsisi oikein mitään hänen mielestään. Sänky me ostetaan, mutta alkuun vain yksi ja katsotaan miten sujuu.. Millainen kantoreppu teillä on ollut? Itse olen haaveillut Manducasta, koska sitä niin moni kehuu.. Se on kuulemma aika ehdoton näin kahden kanssa, että saa molemmat hyvin hoidettua - siis jonkinlainen kantoliina/-reppu.

   Mutta kiitos kun kommentoit, mitä useamman mielipiteen kuulee, niin helpompi on hahmottaa mitä tarvitsee/mitä ei :)

   Poista
  2. Meillä oli kanssa ystäviltä käytettynä ostettu Manduca. Olen tykännyt ihan tosi paljon, samoin mies. Menee meillä vieläkin (tosin neiti vähän pienempää kokoa uin keskiverto). Monet on myös kehuneet Tulaa, ystäväni piti siitä enemmän ku Manducasta. Jos vaan mahis, kandee kädä kokeilemassa kumpi istuu paremmin. Sellanen ku kantovälinelainaamo löytynee Hkistä (sielläköhän te olitte?). Niin ja liinastahan moni kanssa tykkää, itse olin sen kaa aina ihan solmussa ja neidin kärsivällisyys ei sopinut odotteluun/ harjoitteluun.
   Mutta ehottomasti siis joku kantoväline, suosittelen!

   Poista
  3. Mulla on ergo carrier, en tiedä onko suomessakin saatavilla (luulisin). Me ollaan ainakin tykätty! On näppärä laittaa ja pystyy käyttämään myöhemmin sit selässäkin kun Leevi kasvaa :)

   Poista
  4. Manducan pitäisi mennä 20 kiloon saakka, jos en ihan väärin muista? Täytyisi selvittää tuota kantovälinelainaamoa, kiitos vinkistä! Joku kantoväline on pakko saada, että on kädet vapaana toista vauvaa hoitamaan tai jotain :D

   Eli Tula, Manduca ja Ergo Carrier menee testiin toivottavasti.. Kannatti kysellä vinkkejä :)

   Poista
 3. Meille sitteri oli aika tarpeeton mutta ehkä teille tarpeellisempi kun on kaksi tyyppiä tulossa. K oli niin menevä että ei viihtynyt siinä juurikaan. Mulla oli myös imetystyyny mutta en osannut käyttää sitä. Sain nuo kaikki lainaan joten ei haitannut vaikka oli ne tilaa viemässä. Lainasin jo eteenpäin sitterin mutta imetystyyny meillä olisi vielä. Eli jos haluat lainata, niin täällä on �� kantoliina ja kantoreppu ovat olleet ihan must. Kantoliinakin meillä olisi vielä lainattavaksi.. T. Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee imetystyyny tänne ;) Käpyttelen hakemaan joku päivä. Kantoliinaakin voitaisiin lainaa, vaikka se teidän onkin pelottava pitkä :D Siihen saa vissiin kaksikin laitettua? Joku asiasta mainitsi. Täytyypä selvitellä.

   Poista
  2. En tiedä saaka siihen kahta. Ohjeissa oli vain yhdelle lapselle sidonnat. Ehkä googlettamalla löytyy, olisiko kahta mahdollista kantaa samaan aikaan. Meidän liina on kyllä pitkä mutta kyllä siihen sitten tottui :D t. Anna

   Poista
  3. Se on kyllä kamalan pitkä :D Vähän kauhistuttaa. Mutta mielellään testataan, jos heltiää lainaan! :) Olisi tosi kätevää, jos saisi molemmat sidottua samaan liinaan, mutta en kyllä tiedä miten se käytännössä onnistuisi..

   Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan