3x kasvispihvi

Meillä on ihastuttu kasvispihveihin. Niitä voi varioida aikalailla loputtomiin ja ne maistuvat itsetehtynä hyviltä. Alakoulusta kotoisin olevat traumat sellaisista sose/raastekasvispihveistä ovat pikkuhiljaa historiaa - korjaavia kokemuksia nämä itsetehdyt.

Ajattelin jakaa kanssanne kolme meidän lempparia. Kaikki kolme ovat sellaisia, joista myös tytöt tykkäävät kovasti. 

--

Kesäkurpitsa-halloumipihvit
noin 12 kpl

noin 400 g kesäkurpitsaa
200 g halloumijuustoa
2 kananmunaa
mustapippuria

Raasta kesäkurpitsa ja halloumi karkeaksi rouheeksi. Sekoita keskenään raasteet ja kananmuna, mausta mustapippurilla. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeaksi. 

Tarjoile esimerkiksi couscousin ja kermaviilikastikkeen kera. 

--

Kasvisraastepihvit
noin 12 kpl


1 sipuli
2 porkkanaa
puolikas kesäkurpitsa
2 kananmunaa
yrttisuolaa
mustapippuria

Raasta sipuli, porkkana ja kesäkurpitsa karkeaksi rouheeksi. Sekoita keskenään raasteet ja kananmuna, mausta yrttisuolalla sekä pippurilla. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeaksi. 

--

Kikherne-fetapihvit
noin 12 kpl

1 tlk Go Green valmiiksi keitettyjä kikherneitä
100 g fetajuustoa
1 kananmuna
0,25 dl korppujauhoja
loraus vettä
puolikas sipuli
1 valkosipulin kynsi
suolaa
mustapippuria

Hienonna kikherneet monitoimikoneella tahnaksi, saa jäädä hieman rakeiseksi. Sippua sipuli sekä valkosipuli ja kuullota niitä öljyssä pannulla muutama minuutti, kunnes sipulit ovat kirkkaita ja pehmenneet. Murenna kulhoon feta. Sekoita joukkoon kananmuna, vesi ja korppujauhot. Anna turvota hetki. Lisää seokseen sipulit, mausteet ja viimeisenä hienonnetut kikherneet. 

Muotoile taikinasta kostein käsin pieniä pihvejä ja paista voissa muutama minuutti kummaltakin puolelta. Pihvit murenevat helposti, joten ei kannata tehdä isoja pihvejä. 

Tarjoile esimerkiksi uunissa paahdettujen bataattilohkojen ja kermaviilikastikkeen kera. 

2 kommenttia

  1. Jes kiitos ohjeista! Mä oon aina tykännyt paljon kasvispihveistä, mutta onnistunut jostain syystä harvoin itse tekemään hyviä sellaisia. Nämä ohjeet menee kyllä testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää oon niin traumatisoitunut varmaan alakoulun kasvispihveistä, sellasista, mitkä vaan jää kurkkuun ja kitalakeen kiinni :D Mutta nämä tosiaan toimii! Kokeile ihmeessä :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.