Shakshuka

perjantai 23. joulukuuta 2016

Kun jouluruoat alkavat kyllästyttää, voi kokata tapaninpäivän brunssipöytään vaikkapa tätä herkkua. Sopii kiirettömään pakkaspäivän aamuun ystävien tai perheen kanssa nautittavaksi. Seuraksi voi tehdä vaikkapa pataleipää


Kesäkurpitsa-feta-shakshuka

1 sipuli
noin puolikas kesäkurpitsa
3 valkosipulinkynttä
öljyä
papsikajauhetta
chilijauhetta
mustapippuria
garam masalaa
1 tlk kikherneitä
1 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja
100 g fetajuustoa
3 kananmunaa
suolaa

Kuutioi sipuli ja viipaloi valkosipuli. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Kuumenna pannulla öljyä ja kuullota sipulia kunnes kirkasta. Lisää pannulle kesäkurpitsa sekä valkosipuli ja paistele noin 5 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa alkaa pehmetä. Lisää mausteet ja kuullota hetkinen. Lisää pannulle kikherneet sekä säilyketomaatit. Riko tomaattien rakenne lastalla ja kiehauta. Anna porista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike uunivuokaan (tai jos pannusi kestää uunia, niin anna olla siinä). Murustele päälle fetajuusto ja riko päällimmäiseksi kananmunat. Nosta uunivuoka 200 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset saavat olla juoksevia. Rouhaise lopuksi päälle vielä suolaa ja mustapippuria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan