Vadelma-viikunapiiras

tiistai 30. syyskuuta 2014

Viikuna on minulle melko tuntematon ruoka-aines. Tuota Australian Masterchefiä tuijottaessa se on kuitenkin tullut tutuksi - Australiassa ilmeisesti syödään viikunaa paljon. 

Minussa tuo ohjelma on herättänyt halun tutustua viikunaan. Se on kaunis ja ilmeisen maukas aines. Eipä muuta kuin kaupoille. Yllättävän hyvin löytyi ihan lähikaupasta ja vielä kypsiä - ei liene niin kovin harvinainen vai onko nyt kausi?

--

Vadelma-viikunapiiras

200 g voita
1,5 dl ruokosokeria

3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta
0,75 dl maitoa
1 kananmuna

4-6 kypsää viikunaa
3 dl vadelmia

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksia vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhot ja vaniljasokeri. Ota kupillinen taikinaa sivuun.

Lisää taikinaan leivinjauhe, maito ja kananmuna. Painele voideltuun piirakkavuokaan (24 cm).  Ripottele päälle vadelmat ja paloitellut viikunat. Jos käytät pakastevadelmia, laita vielä hieman perunajauhoja imemään liika neste. Ripottele lopuksi päälle sivuun ottamasi taikinamuru.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Kaveriksi sopii mascarponekermavaahto, minkä voit maustaa ripauksella vaniljasokeria. 

--

Mukavan mehevää eikä liian makeaa. 

Kiinnostaisiko kokeilla muitakin viikunajuttuja. Chili-viikunahillo kutkuttaa. 

Onko kellään hyviä viikuna vinkkejä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan