Äitiyteni aakkoset

A niin kuin auto - hyödyke, josta olen päivittäin kiitollinen. Vaikka haaveilen säännöllisesti autosta luopumisesta, koska se olisi ekologisempaa ja taloudellisempaa, niin en kyllä osaisi elää ilmankaan. Paikasta toiseen liikkuminen, kaupassa käyminen ja kaikenmaailman ex tempore -retket ovat vaan niin paljon yksinkertaisempia toteuttaa kun pihassa seisoo oma auto.

B niin kuin banaani - tyttöjen herkkua. Itsekin olen oppinut lasten saamisen jälkeen syömään banaania sellaisenaan, se on välillä ollut ainoa järkevä asia, minkä on nopeasti saanut syötyä.

C niinkuin celcius-aste - lasten synnyttyä on tullut ihan eri tavalla kyttäiltyä lämpömittaria. En osannut ajatellakaan kuinka hankalaa ja moninaista voisi olla lasten vaatetus. Välillä tekisi mieli pysytellä vain sisätiloissa.

D niin kuin d-vitamiini - voihan vitamiini. Poden talvisin usein huonoa omatuntoa kun unohdan antaa tytöille d-vitamiinit. Onneksi tätä nykyä he osaavat pyytää 'pittiä'.

E niin kuin eläimet - neitokaiset rakastavat kaikenlaisia eläimiä. Kesän retkikohteina onkin monia kotieläinpuistoja ja eläintarhoja.

F niin kuin Facebook - vertaistuki ja samanhenkiset ihmiset. Lastenvaatteita, ruokaohjeita, suomalais-afrikkalaisia perheitä ja kaikenlaista muuta löytyy tuosta aarreaitasta. Välillä se vie vähän liikaa aikaa, mutta en osaisi olla ilmankaan.

G niin kuin google - kun ei jotain tiedä, niin onneksi on Google. Ainakin tämän äidin perustyökalu. H niin kuin hiukset - minulle harmaita hiuksia aiheuttaa tyttöjen hiusten hoito. Odotan sitä aikaa, että he antavat minun rauhassa laittaa ja letittää.

I niin kuin ilo - sitä lapset tuovat mukanaan päivittäin.

J niin kuin jäätelö - äitin ja vähän lastenkin herkku.

K niin kuin kaksoset - en ikinä ajatellut saavani kaksosia ja nykyään en osaisi ajatella olevani vain yhden lapsen äiti.

L niin kuin laulu - meillä lauletaan paljon.

M niin kuin maaseutu - minulla on aina ollut pieni kaipuu maalle asumaan ja lasten synnyttyä tämä kaipuu on kasvanut. Onneksi neiti A:n kummitäti asuu maalla, niin voidaan käydä siellä kyläilemässä ja syömässä viinimarjoja suoraan puskasta.

N niin kuin nauru - meillä raikaa nauru päivittäin. Tytöt kikattavat yhdessä tai äidin/iskän pelleillessä. Itselläkin on välillä vatsalihakset kipeänä jatkuvasta nauramisesta. O niin kuin oma - pikkuhiljaa meille on rantautunut 'minun' -ajatusmaailma. Aiheuttaen sen, että saan säännöllisesti toimia erotuomarina.

P niin kuin Pikku Kakkonen - tytöt ovat viimein (saako noin sanoa?) oppineet katsomaan telkkaria. Pikku Kakkonen katsotaan melkein päivittäin, useimmiten aamutouhujen yhteydessä. Tyttöjen lemppari on Nalle ja Apina.

Q niin kuin q-ukko - suomenkielen turhin kirjain lienee Q, mitenkään syrjimättä. Tyttöjen kuuntelemassa aakkoslaulussa Q on yhtä kuin kuu-ukko, joten niinpä myös minun aakkosissani. 

R niin kuin rakkaus - äitiys on opettanut uuden tavan rakastaa. Äitiys on rakkautena erittäin voimakasta, enkä voi sanoa aiemmin sellaista kokeneenikaan.

S niin kuin suukko - suukkoja meillä jaellaan paljon. Pyynnöstä ja pyytämättä. 

T niin kuin telmiminen - tyttöjen telmimistä on ilo seurata. Joskus se päättyy riitaan, mutta useimmiten se on hyväntahtoista painia.

U niin kuin uiminen - Kyproksen lomalla tytöt innostuivat uimisesta. Olisivatpa mökillä halunneet järveenkin jo, mutta 10 asteinen vesi vähän vei uimahaluja.
V niin kuin vapaa - varsinaista vapaata ei äitiydestä saa, eikä tavallaan haluakaan. Välillä on kuitenkin kiva viettää vähän omaa aikaa ja se tulee aina tarpeeseen.

W niin kuin woima - voimaa äitiydessä tarvitsee, ehkä W antaa sille vähän lisäpontta. 

X niin kuin x-asento - illalla kun tytöt ovat uinahtaneet tekisi mieli heittäytyä x-asentoon olohuoneen lattialle, mutta useimmiten tiellä on järjetön kasa leluja, jotka pitää siivota pois. 

Y niin kuin ystävät - äitiyden voimavara nro 1. Minulla ei kovin montaa ystävää ole arjessa mukana fyysisesti, mutta onneksi on some ja etäystävät.

Z niin kuin zzzz - uni ja sen tärkeys on äitiyden aikana korostunut. Tällä hetkellä onkin ihan vallatonta kun tytöt nukkuvat niin hyvin ja aamuisin me vanhemmat heräillään usein ennen lapsia. On pitkästä aikaa levännyt olo! 

Å niin kuin Åbo - minulla on jonkinlainen Turku innostus ja haaveilen kesäretkestä koko perheen voimin.

Ä niin kuin äiti - onneksi äitinäkin voi aina soittaa omalle äidille.

Ö niin kuin ötökkä - yritän päästä omista ötökkä-ällötyksistäni eroon, koska neitokaiset ovat kovin innoissaan ötököistä tällä hetkellä.


--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa


Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.