Lapsuuden muistot

perjantai 30. kesäkuuta 2017

Mammalandian kesäkuun yhteistyöpostauksen aiheena on vertailla omaa lapsuutta lapsieni lapsuuteen. Muiden Mammalandian bloggaajien kuukausittaisia yhteistyöpostauksia voi lukea täältä.

Monessa perheessä varmasti ne hyvät asiat siirtyvät sukupolvelta toiselle ja toivottavasti ne ikävät asiat jäävät historiaan. Omille lapsilleen tahtoo luoda turvallisen ja tasapainoisen lapsuuden  sekä myös tuoda siihen sellaisia elementtejä, joista itse on lapsuudessaan nauttinut. 


Itse muistan oman lapsuuteni onnellisena ja rikkaana. Meillä oli melko tiivis ydinperhe ja lisäksi paljon kuvioissa oli mukana sekä äidin että isän puolen sukua. Serkkuni ovat reilusti vanhempia kuin minä ja veljeni, joten lapsuudessa ei kamalasti heidän kanssaan aikaa vietetty. Isän puolen isovanhemmat eivät tulleet niin tutuiksi, koska vaari oli kuollut jo ennen syntymäämme ja mummi kuoli ollessani viisi vuotias - he elävät kuitenkin muistoissa ja heistäkin puhuttiin lapsuudessani paljon. Äidin vanhemmat puolestaan olivat välimatkasta huolimatta läheisiä ja erityisesti kesäisin vietettiin aikaa maalla heidän luonaan. Myös äidin puolen isotädit ja -setä olivat tärkeitä lapsuudessa - heiltä olen oppinut valtavan paljon ja olen siitä äärettömän kiitollinen. 

 Äiti teki kotona töitä, joten meidän lasten ei tarvinnut oikein koskaan olla yksin.  Olin hoidossa maailman parhaalla perhepäivähoitajalla ja minulla oli paljon ystäviä. Sain harrastaa sitä, mitä halusin - vanhempani tukivat kaikkia järjettömiäkin haaveitani. Harrastinkin paljon kaikenlaista, joista tärkeimmäksi näin jälkikäteen koen partion ja seurakunnan isos- sekä kerhotoiminnan. Muistan nuoruudessani viettäneeni pitkiä päiviä pois kotoa - ensin koulussa ja illat harrastuksissa. 

Meidän perhe matkusti paljon sekä ulkomailla että kotimaassa ja ehdin kokea monenlaista jo lapsena. Vuosittain kävimme lomalla etelässä - useimmiten Kanariansaarilla ja lisäksi talvisin kävimme pohjoisessa hiihtämässä. Kiertelimme kesäisin paljon Suomen kohteita ja lisäksi vietimme aikaa mökillä. Lapsuudessa kesät olivat parhaita ja sen tahtoisin siirtää omille lapsillekin. Tahtoisin antaa heille niitä samoja kokemuksia, mitä itsekin olen kokenut - lisäksi tahtoisin, että he muistaisivat yhdessäolon ja meidän vanhempien läsnäolon. 

Omille lapsilleni haluaisin antaa samanlaisia mahdollisuuksia kuin mitä itse sain. Heidän lapsuutensa tulee olemaan monella tapaa erilainen, koska maailma on muuttunut täysin erilaiseksi. Heiltä tulee todennäköisesti puuttumaan se samanlainen vapaus ja huolettomuus, minkä muistan omasta lapsuudestani, mutta toiveeni on että heillä olisi turvallinen ja vakaa lapsuus. Tärkeimpänä tahdon tottakai, että heillä olisi rakastettu olo. 

Meidän tytöt tulevat toivottavasti viettämään osan lapsuudestaan Gambiassa asuen. Meillä on Gambiassa paljon perhettä ja tytöillä on serkkujakin jo reilu 20. Muuten tulemme tuskin reissaamaan yhtä paljon kuin itse omassa lapsuudessani, mutta varmasti kuitenkin keskivertoa enemmän - kärsin jatkuvasta matkakuumeesta ja halutaan isämiehen kanssa käyttää kaikki 'ylimääräinen' raha matkusteluun. 

Meillä on veljeni kanssa kolme vuotta ikäeroa, mutta oltiin lapsuudessa silti aika tiivis kaksikko. Erityisesti muistan reissuilta yhteiset puuhailut ja veljeni on aina ottanut minut mukaan leikkeihin kotonakin. Tytöillä on toki ihan omanlaisensa suhde, mutta toivon, että se pysyy tiiviinä myös heidän kasvaessaan. Itse halusin lapsena kovasti pikkusisaruksia ja toivonkin, että meidän perhe vielä tulisi kasvamaan. 

Luulen, että meidän lasten lapsuudessa tulee olemaan paljon samoja elementtejä kuin omassa lapsuudessani, mutta se tulee kuitenkin olemaan täysin erilainen. Maailma on muuttunut vuosien varrella niin paljon, että se väistämättä vaikuttaa kaikkeen. Tahdon kuitenkin varjella tyttöjen lapsuutta ja tahdon, että he saavat olla lapsia mahdollisimman pitkään. 


--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa


Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan