Arkista parisuhteenhoitoa


Näin kesällä ja lomalla on luksusta se, miten paljon aikaa ehtii varastaa parisuhteelle. Mökillä ollessa voi käydä yhdessä ihan vaan kävelyllä tai soutelemassa ja tottakai saunaan saa illalla suunnata ihan kaksistaan. Tämän ilon mahdollistaa isovanhemmat ja siitä ollaan kiitollisia. Arjessa parisuhteenhoito välillä (meillä ainakin) jää vähän jalkoihin ja sen kyllä ajoittain huomaakin. 

Kävin siinä yhdessä soutelun lomassa pohtimaan, että miten me ollaan näiden vuosien aikana onnistuttu arjessa ylläpitämään parisuhdetta ja päätin listata ne muutamat konkreettiset keinot ylöskin. 

- yhteiset ruokailuhetket. Niin koko perheen kesken kuin ihan kaksistaankin. Varsinkin tyttöjen vauva-aikana usein istuttiin tyttöjen nukkuessa pöydän ääreen rauhassa ja keskityttiin ruoan lisäksi toisiimme. Edelleen varastetaan päiväuniaikaan yhteinen kahvihetki tai illalla iltapalahetki.

- haaveilu. Yhdessä voi haaveilla vaikka lottovoitosta tai kodin rakennuksesta Gambiaan tai vaan pitkästä viikonlopusta Tukholmassa. Haaveilu on kuitenkin sellainen yhdessäpitävä voima, koska jos ei olisi tulevaisuudenkuvaa yhdessä, niin se vähän huolestuttaisi. Ja onhan haaveilu aina kivaa.

- löhöily sohvalla ja sarjamaraton. Tätä harrastettiin tyttöjen vauva-aikaan paljon. Iltaisin uppuduttiin vaikka Washingtonin politiikkaan Scandalin kautta tai jotain muuta hömppää. Väsyneenä ei aina jaksanut sen kummempaa, niin toisen kainalossa makaaminen oli ihan luksusta.

- ajan antaminen toiselle. Yhteisen ajan viettäminen on tärkeää, mutta on myös tärkeää antaa toiselle omaa aikaa. 

- yhteisten vapaahetkien hyödyntäminen. Joskus harvoin talven aikana sattui niin, että meille sattui isämiehen kanssa yhteinen arkivapaa tyttöjen ollessa hoidossa ja otettiin niistä päivistä kaikki irti - puuhattiin yhdessä ja nautittiin lapsivapaasta.

Me hyödynnetään välillä myös mummoa ja vaaria lastenhoitajina, kun siihen on mahdollisuus. Silloin harvoin lähdetään esimerkiksi elokuviin ja syömään. 

Miten teillä ylläpidetään parisuhdetta arjessa?


--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.