Riittää kun rakastaa

torstai 10. elokuuta 2017

❤❤❤

Törmäsin eräässä vanhempien vertaistukiryhmässä erään äidin avautumiseen raastavasta taaperoajasta ja samaistuin. Siinä keskustelua seuratessani kävi piankin ilmi, että ilmeisesti ei ole kovinkaan sallittua valittaa omista lapsistaan. Ajattelin osaltani romuttaa tätä myyttiä, koska minusta kaikki tunteet ovat sallittuja ja niistä pitäisi saada puhua. Suomalainen perusluonne taitaa olla vähän sellainen 'ihan hyvää' tyyppinen, eikä niistä huonommista kuulumisista puhuta.Itse hajoilen aika useinkin näihin meidän nappuloihin. On ihana mahdottoman voimakas tahto. 

Kiukuttaa kun pitäisi pukea vaatteet päälle. Kiukuttaa jos äiti yrittää auttaa ja kiukuttaa jos äiti ei auta. Kiukuttaa kun pitäisi syödä aamupala. Kiukuttaa kun mehua kaatuu pöydälle. Kiukuttaa kun tulee kakka vaippaan ja se pitäisi pestä pois. Kiukuttaa jos pitäisi käydä potalla. Kiukuttaa kun ei lähdetä heti ulos. Kiukuttaa kun lähdetään ulos. Kiukuttaa istua rattaissa. Kiukuttaa kävellä. Kiukuttaa kun äiti kantaa. Kiukuttaa kun sisko keinuu. Kiukuttaa kun lähdetään kotiin. Kiukuttaa kun väsyttää. Kiukuttaa kun äiti yrittää laittaa nukkumaan. Kiukuttaa kun ei saa välipalaksi pullaa. Ja tätä jatkuu siihen asti, että kiukuttaa mennä illalla nukkumaan.

Kaiken tämän kiukuttelun sekaan mahtuu myös paljon äärimmäisen ihania hetkiä. Kun kikatetaan yhdessä lattialla kieriskellen. Tanssitaan lastenlaulujen tahtiin käsi kädessä. Ihmetellään ulkona kukkia ja ötököitä. Leikitään piilosta ja leivotaan pullaa. Nämä ihanat hetket kantavat noiden kiukuttelujen aikana. 

Meidän neitokaiset ovat äärimmäisen vahvatahtoisia ja kahden samanikäisen touhuissa tulee usein vastaan myös vastoinkäymisiä. Arjessa yhden päivän aikana olen välillä repimässä ärtyneenä hiuksia päästäni ja toisena hetkenä sydän pakahtuu ilosta ja onnesta. 

Vaikka ihanat hetket voittavat nuo kiukuttelun hetket, niin silti on välillä ihan ok jättää lapset esimerkiksi isovanhempien huomaan ja lähteä vaikka vaan ruokakauppaan, jos sellainen mahdollisuus suinkin on. 

Ei omastakaan lapsesta ihan aina tarvitse pitää, riittää kun rakastaa.  

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa


Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

1 kommentti:

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan