Valkosuklainen puolukkakakku

Syksyn tullen täytyy pakastinta tyhjentää lopuista viime kesän ja syksyn herkuista. Meillä on melko hyvin pakastimen pinta vajonnut talven mittaan, eikä tuhottavaksi ole jäänyt paljoakaan herkkuja. Lopuista pussukoista on täytynyt kuitenkin kehittää jotain ja on tullut keiteltyä esimerkiksi lakkahilloa sekä raparperimehua. Suunnitelmissa on vielä tehdä kantarelli-pekonipiirasta ja keksiä jotain herkkua uuden sadon mustikoista.

Tähän herkkuun upposi viimeisiä viime syksynä pakastettuja puolukoita. Itse en vallattoman paljoa puolukasta tykkää, joten sitä ei meillä talven mittaan paljon kulu. Tämä kakku on kuitenkin ihan täydellisen hyvää vaikkei puolukasta tykkäisikään. 

Ohje on alunperin Maku -lehdestä bongattu, hieman käytössä muokkaantunut. 


Valkosuklainen puolukkakakku

150 g sulatettua voita
2 dl turkkilaista jogurttia
3 kananmunaa

150 g valkosuklaata

5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl sokeria

200 g puolukoita

koristeluun sulaa valkosuklaata

Sekoita sulaan voihin jogurtti sekä kananmunat. Sekoita keskenään kuivat aineet ja rouhittu valkosuklaa. Kaada voiseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi puolukat ja sekoita vielä tasaiseksi - älä sekoita liian kovasti, ettei puolukat värjää taikinaa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 h 15 minuuttia, kunnes tikkuun ei jää taikinaa kakkua kokeiltaessa. Kumoa vähän jäähtynyt kakku ritilälle jäähtymään ja koristele kakun kunnolla jäähdyttyä sulalla valkosuklaalla.



--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.