Sadepäivän ilot

Elokuussa Mammalandian yhteistyöpostauksen aiheena on valottaa puuhailuja sadepäivinä. Muiden Mammalandialaisten kuukausittaiset yhteistyöpostaukset ja vinkit esimerkiksi sadepäiviin löydät täältä

--

Minä pidän sateesta ja sadepäivistä, erityisesti näin kesällä. Aamulla on ihana herätä sateenropinaan ja ulkoa leijailevaan raikkaaseen tuoksuun. Voi pitkittää aamuja lueskelemalla sängyssä kirjoja ja vain löhöilemällä, ei ole kiire mihinkään. Tytöt saattavat nousta ensin katselemaan lastenohjelmia, kun me vanhemmat vielä vähäksi aikaa käperrytään peiton alle. Kun noustaan, niin noustaan rauhassa ja syödään aamupalaa pitkän kaavan mukaan. Sadepäivät ovat kivoja silloin kun ei ole kiire mihinkään - silloin kun pitää kiireellä joutua ulos asioille, eivät sadepäivät olekaan enää niin nastoja. 

Pienessä sateessa voi ulkoillakin, lapsille vesilätäköissä hyppiminen on riemukasta ja sateessa leikkiessä väsähtääkin nopeammin - lieneekö syynä happirikas ilma vai se lätäköissä pomppiminen. Sadepäivinä voi myös hyvällä omalla tunnolla olla ihan vaan sisällä ja keksiä jotain spessumpaa puuhailua tai sitten ihan vaan normileikkejä. Voi huoletta katsoa pari ekstra jaksoa Muumeja tai käpertyä kirjakasan kanssa sohvannurkkaan lukuhetkelle. Aina voi myös karata vaikka HopLoppiin juoksentelemaan ja purkamaan energiaa - erityisen kivaa se on arkiaamuina kun paikalla ei ole suunnattomasti muita juoksentelijoita. 

Meillä on meneillään sellainen suvantovaihe tappelun suhteen ja tytöt kehittävät tällä hetkellä pitkiä intensiiviä leikkejä keskenään. Kotonakin saadaan siis hyvin aika kulumaan, kun neitokaiset touhuavat keskenään. Välillä kaivataan äitiä leikkeihin mukaan ja rakennellaan hirmuisia duplolinnoja sekä tehdään temppuratoja ja rakennellaan majoja. Tytöt myös muovailevat mielellään ja taikamassan tai muovailuvahan parissa viihdytään pitkä tovi. Taikataikinaakin voisi pitkästä aikaa tehdä ja Kochanie -blogin Nellin vinkistä voisi ottaa kopin ja maalailla ensi kerralla valmistuneita taikataikinateoksia. 
Syksyn sadepäivinä tullaan myös varmasti leipomaan pullaa pakastimen täytteeksi, se on klassista sadepäivän puuhaa ollut omassa lapsuudessani. Odotan innolla sitä, että tytöt hieman kasvavat ja saadaan käyttää sadepäivät askarteluun sekä pelien pelaamiseen. 

Mitä teillä puuhaillaan kun ulkona sataa?


Vielä ehtii hyvin osallistua taikamassan arvontaan aiemmassa postauksessa - siitä sadepäiviin iloa.

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.